Категорія
Новини
Дата

Ахметов виключив можливість роботи метзаводів у Маріуполі під російською окупацією

Металургійні заводи групи «Метінвест» Ріната Ахметова не працюватимуть після можливої окупації Маріуполя. Про це Ахметов сказав в коментарі для The Wall Street Journal.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Азовсталь» та Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча, на яких у місті працювало близько 40 000 осіб, знаходяться під контролем України, але тимчасово закриті.
  • Російські війська перетворюють Маріуполь на руїни, вбивають маріупольців і бомбардують заводи, сказав Ахметов. «За жодних умов ці заводи не працюватимуть під російською окупацією», – наголосив він.

Контекст

Група «Метінвест» ще 24 лютого оголосила про переведення частини обладнання Маріупольського меткомбінату імені Ілліча та «Азовсталі» в режим гарячої консервації для забезпечення безпеки працівників та збереження обладнання.

Завдяки цьому настання техногенної катастрофи в Маріуполі в результаті військових дій виключено. Консервація потужностей виконана у тому числі для того, щоб їхню роботу можна було відновити навіть у разі можливих пошкоджень, заявила пресслужба групи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні