Категорія
Новини
Дата

Amazon планує інвестувати $7,2 млрд в Ізраїль та запускає хмарні центри AWS

1 хв читання

Компанія Amazon.com має намір інвестувати близько $7,2 млрд до 2037 року в Ізраїль і вже запустила в країні свої центри обробки даних Amazon Web Services (AWS), пише Reuters.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Ключові факти

  • Хмарні сервіси Amazon у регіоні дадуть змогу уряду країни запускати програми та зберігати дані в центрах обробки, розташованих в Ізраїлі.
  • «Створення центрів дозволить нам перенести значні урядові робочі навантаження в хмару, і ми впевнені, що це допоможе нам прискорити цифрову трансформацію у державному секторі», – сказав представник міністерства фінансів країни Ялі Ротенберг.
  • .Компанія заявила, що після розширення AWS буде доступна в 32 географічних регіонах, додавши, що її інвестиції до Ізраїлю додадуть близько $13,9 млрд до валового внутрішнього продукту країни.
  • AWS – це платформа хмарних обчислень Amazon, яку використовують такі компанії, як Netflix, General Electric та Sony, вона забезпечує зберігання, роботу в мережі та віддалену безпеку.

Контекст

Нещодавно стало відомо, що американський виробник мікросхем Intel Corp витратить $25 млрд на новий завод в Ізраїлі, про це заявив премʼєр-міністр країни Беньямін Нетаньягу. Він назвав це найбільшою міжнародною інвестицією в країні. Згідно з веб-сайтом компанії, за майже пʼять десятиліть роботи в Ізраїлі Intel перетворилася на найбільшого в країні приватного роботодавця та експортера, а також на лідера місцевої електронної й інформаційної індустрії.

У заяві Intel йдеться, що її операції в Ізраїлі «відіграли вирішальну роль» у глобальному успіху компанії.

Сьогодні кожна велика хай-тек-компанія має центр R&D в Ізраїлі, повідомив посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський у YouTube-проєкті Forbes «Business Breakfast з Володимиром Федоріним». За його словами, дуже багато успіхів ізраїльського хай-теку походить від того, що в армії розроблялися різні програми, види озброєння, оборонні технології, які потім уже адаптувалися у цивільній сфері.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд