Категорія
Новини
Дата

Американський гігант Qualcomm купив ізраїльського виробника мікросхем за $350–400 млн

Американський виробник мікрочипів Qualcomm поглинув Autotalks, ізраїльського виробника мікросхем, який створює напівпровідники та системи на основі технології a-chip для забезпечення безпеки автомобілів, пише TechCrunch. Джерела повідомляють, що Qualcomm заплатив за стартап $350–400 млн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Qualcomm робить довгострокову ставку на автомобільний сектор як на прибуткову клієнтську базу для своїх чипів та повʼязаних із ними комунікаційних технологій.
  • Технологія Autotalks використовується в датчиках, які допомагають транспортним засобам (наприклад, велосипедам, автомобілям) та їхнім водіям виявляти дорожні небезпеки, такі як зустрічні транспортні засоби у сліпих зонах водія; вона також звʼязується з іншими транспортними засобами, використовуючи сумісні технології підвищення швидкості відгуку. 
  • Qualcomm заявила, що планує інтегрувати комунікаційну технологію Autotalks V2X у свій портфель цифрових шасі Snapdragon.
  • Умови придбання не розголошуються, але джерело, близьке до угоди, повідомляє, що йдеться про $350–400 млн. 
  • «Ми розраховуємо на спільну роботу над створенням глобальних рішень V2X, які допоможуть скоротити час виходу на ринок та забезпечити масове впровадження цієї надзвичайно важливої технології безпеки», – сказав Накул Дуггал, старший віцепрезидент Qualcomm Technologies.

Контекст

За даними Pitchbook, компанія Autotalks, заснована в 2009 році, залучила $110 млн. Серед стратегічних інвесторів – Samsung, Hyundai та Toyota, а фінансовими покровителями були Gemini Israel та Magma Venture Partners.

У січні минулого року стало відомо, що Qualcomm поглинув українську компанію Augmented Pixels, що спеціалізується на доповненій реальності. 

На сьогодні в автомобільному бізнесі Qualcomm серед клієнтів: VW, General Motors, Mercedes-Benz, Cadillac, Honda та Stellantis. Підрозділ QCT (основний бізнес CDMA, що охоплює мобільні та бездротові чіпи та повʼязані з ними технології) отримав виручку від автомобілів у розмірі $975 млн у 2021 фінансовому році та $1,3 млрд у 2022 фінансовому році.

Серед передових автомобільних технологій безпека стала одним із найважливіших питань, але також і однією з найприбутковіших можливостей при створенні автономних систем та систем допомоги водієві. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні