Категорія
Новини
Дата

Amazon веде переговори щодо купівлі кіностудії Metro-Goldwyn-Mayer, – The New York Times

Компанія Amazon вела переговори щодо купівлі голлівудської кіностудії Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). Сума угоди може скласти $9 млрд, пише The New York Times із посиланням на джерела.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Угоду обговорює старший віцепрезидент Amazon Studios і Prime Video Майк Хопкінс із головою правління MGM Кевіном Ульріхом, пише Variety.
  • Джерела в галузі повідомили, що представники MGM уже місяць називають потенційним покупцям ціну в $9 млрд, у той час як інші вважають, що кіностудія коштує близько $5 млрд.
  • У четвер Amazon оголосила, що колишній керівник Amazon, який допомагав у створенні потокового сервісу Prime, Джефф Блекберн повернеться в якості старшого віцепрезидента з глобальних медіа та розваг. Цей крок було розцінено як підтвердження зростаючих амбіцій Amazon у Голлівуді.

Важливі цифри

За перші три місяці 2021-го виручка MGM Holdings склала $403,3 млн, що на 27% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Чистий прибуток склав $29,3 млн порівняно з чистим збитком у $12,1 млн роком раніше.

Контекст

Про те, що MGM шукає покупця, у грудні 2020-го повідомляв The Wall Street Journal. Причиною цього стали фінансові труднощі в студії через пандемію COVID-19. За підсумком 2020 року MGM отримала понад $1,3 млрд чистого збитку, тоді як 2019-го кіностудія мала понад $2,2 млрд чистого прибутку.

Раніше Apple і Comcast від купівлі MGM за $9 млрд відмовилися, заявивши, що кіностудія коштує приблизно $6 млрд. Наразі не зрозуміло, скільки готова витратити Amazon. Купівля Whole Foods за $13,4 млрд у 2017 році стала найбільшим придбанням в історії Amazon. Навіть купівля MGM за $6 млрд стане другим за величиною придбанням Amazon. Це може посилити амбіції Amazon в області потокового мовлення за рахунок бібліотеки MGM, яка володіє однією з найбільших бібліотек преміальних кіно- і телепрограм. Усього в бібліотеці MGM близько 4000 фільмів, зокрема «Джеймс Бонд», «Робокоп», «Роккі», «Крід» і «Хоббіт», а також шоу «Вікінги», «Фарго» і «Розповідь служниці». Нині у Amazon понад 200 млн членів Prime у всьому світі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні