Категорія
Новини
Дата

Американська Rivian відмовилась від угоди з Mercedes щодо випуску електрофургонів у Європі

1 хв читання

Американський автовиробник Rivian відмовився від планів з виробництва електричних фургонів у Європі разом із німецьким концерном Mercedes-Benz. Компанія прагне зберегти свої грошові резерви, зосередившись на наявному виробництві у Північній Америці перед погіршенням глобальних економічних умов, пише Financial Times.

Ключові факти

  • У вересні компанії підписали меморандум про порозуміння щодо відкриття спільного підприємства в Центральній Європі з виробництва електричних фургонів для доставки, стверджуючи, що спільні закупівлі та інша співпраця допоможуть обом компаніям швидше збільшити частку ринку.
  • Але в понеділок Rivian заявила, що буде «прагнути максимальної віддачі від наших капіталовкладень з поправкою на ризик» і зупиняє партнерство з Mercedes.
  • У Rivian уже є виробничі потужності у США, де вона випускає пікап та позашляховик, а також фургон доставки для Amazon. Цей крок мав стати першим міжнародним розширенням для Rivian, яка раніше цього року вдвічі скоротила оцінку виробництва через проблеми у своєму ланцюжку постачань.
  • У Mercedes заявили, що «поважають і розуміють» це рішення, але продовжать роботу над новим майданчиком у Яворі, Польща. За інформацією Reuters, Mercedes-Benz інвестує понад €1 млрд у будівництво свого першого заводу з виробництва електричних фургонів у Яворі.

Контекст

Mercedes-Benz у 2030 році припинить виробництво автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння. Усі нові моделі з 2025 року працюватимуть виключно на електробатареях. На цей перехід компанія виділить €40 млрд. Mercedes-Benz представить три нові електроавто у 2025 році.

Автовиробники планують до кінця цього десятиліття відмовитися від двигунів, що працюють на традиційному пальному. Крім Mercedes-Benz, автоконцерн Volvo Cars, Jaguar Land Rover і британська Bentley Motors теж обіцяють повністю електрифікувати модельний ряд до 2030 року. Натомість американська General Motors хоче відмовитися від машин із бензиновими й дизельними двигунами до 2035 року.

Провідні світові автовиробники планують витратити майже $1,2 трлн до 2030 року на розробку та виробництво мільйонів електромобілів, а також акумуляторів та сировини для підтримки цього виробництва. Згідно з даними Benchmark Mineral Intelligence і виробників, щоб підтримувати безпрецедентний рівень випуску електромобілів, автовиробники та їхні партнери з виробництва акумуляторних батарей планують до 2030 року встановити 5,8 ТВт·год акумуляторів.

Нещодавно Mercedes відкрив свій перший у світі дилерський центр лише для електромобілів.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні