Категорія
Новини
Дата

Американська Rivian відмовилась від угоди з Mercedes щодо випуску електрофургонів у Європі

Американський автовиробник Rivian відмовився від планів з виробництва електричних фургонів у Європі разом із німецьким концерном Mercedes-Benz. Компанія прагне зберегти свої грошові резерви, зосередившись на наявному виробництві у Північній Америці перед погіршенням глобальних економічних умов, пише Financial Times.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У вересні компанії підписали меморандум про порозуміння щодо відкриття спільного підприємства в Центральній Європі з виробництва електричних фургонів для доставки, стверджуючи, що спільні закупівлі та інша співпраця допоможуть обом компаніям швидше збільшити частку ринку.
  • Але в понеділок Rivian заявила, що буде «прагнути максимальної віддачі від наших капіталовкладень з поправкою на ризик» і зупиняє партнерство з Mercedes.
  • У Rivian уже є виробничі потужності у США, де вона випускає пікап та позашляховик, а також фургон доставки для Amazon. Цей крок мав стати першим міжнародним розширенням для Rivian, яка раніше цього року вдвічі скоротила оцінку виробництва через проблеми у своєму ланцюжку постачань.
  • У Mercedes заявили, що «поважають і розуміють» це рішення, але продовжать роботу над новим майданчиком у Яворі, Польща. За інформацією Reuters, Mercedes-Benz інвестує понад €1 млрд у будівництво свого першого заводу з виробництва електричних фургонів у Яворі.

Контекст

Mercedes-Benz у 2030 році припинить виробництво автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння. Усі нові моделі з 2025 року працюватимуть виключно на електробатареях. На цей перехід компанія виділить €40 млрд. Mercedes-Benz представить три нові електроавто у 2025 році.

Автовиробники планують до кінця цього десятиліття відмовитися від двигунів, що працюють на традиційному пальному. Крім Mercedes-Benz, автоконцерн Volvo Cars, Jaguar Land Rover і британська Bentley Motors теж обіцяють повністю електрифікувати модельний ряд до 2030 року. Натомість американська General Motors хоче відмовитися від машин із бензиновими й дизельними двигунами до 2035 року.

Провідні світові автовиробники планують витратити майже $1,2 трлн до 2030 року на розробку та виробництво мільйонів електромобілів, а також акумуляторів та сировини для підтримки цього виробництва. Згідно з даними Benchmark Mineral Intelligence і виробників, щоб підтримувати безпрецедентний рівень випуску електромобілів, автовиробники та їхні партнери з виробництва акумуляторних батарей планують до 2030 року встановити 5,8 ТВт·год акумуляторів.

Нещодавно Mercedes відкрив свій перший у світі дилерський центр лише для електромобілів.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні