Андрій Данилко продає на аукціоні Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі: фото /Facebook Андрія Данилка
Категорія
Новини
Дата

Андрій Данилко продає на аукціоні Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі: фото

Rolls-Royce Silver Shadow 1974 року випуску Фото Facebook Андрія Данилка

Український артист Андрій Данилко презентував на аукціоні Sothebyʼs унікальний лот – Rolls-Royce Silver Shadow 1974 року випуску, на якому Фредді Мерк’юрі їздив до останніх днів життя. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Данилка у Facebook. Всю суму від продажу авто він планує пожертвувати на будівництво реабілітаційного центру в Україні.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Аукціон відбудеться 5 листопада в Лондоні. «Авто стане особистим внеском артиста у створення сучасного центру реабілітації та протезування й центральним лотом на найграндіознішому аукціоні Sothebyʼs за всю історію», – йдеться у повідомленні.
  • За словами Данилка, колись він купив цей знаковий автомобіль, щоб подарувати його музею Queen або зробити частиною великої експозиції в Україні. Але зараз, у складний для України час, вирішив, що сріблястий Rolls-Royce «стане інвестицією в майбутнє країни». 
  • Аукціонний дім не бере свій відсоток, як це буває зазвичай, і всі 100% суми перекаже на благодійну мету – безоплатну допомогу в Україні за найновішими медичними стандартами для дорослих і дітей, що постраждали внаслідок війни.
Вєрка Сердючка продає Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі /Facebook Андрія Данилка

Rolls-Royce Silver Shadow Фото Facebook Андрія Данилка

Контекст

Планується, що реабілітаційний центр в Україні Superhumans розпочне роботу вже на початку 2023 року. Для будівництва команда Superhumans залучає підтримку благодійників з усього світу. Проєкт уже підтримали Стінг та його дружина Труді, британський бізнесмен Річард Бренсон, перша леді Олена Зеленська, американський актор Лієв Шрайбер, а тепер і новий амбасадор Андрій Данилко.

Rolls-Royce фронтмен групи Queen придбав у 1979 році. Але сам за кермо не сідав, а користувався послугами найманого водія. Після смерті знаменитого вокаліста в 1991-му машину успадкувала його сестра Кашміра.

Данилко купив авто Мерк’юрі у 2013 році, але так і не зміг ввезти його до України. Весь цей час він платив за паркування машини у Лондоні. Пробіг машини становить близько 100 000 км.

У травні на аукціоні у німецькому Штутгарті продали автомобіль Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe 1955 року за €135 млн. Воно стало найдорожчим з будь-коли проданих, заявили представники Sothebyʼs.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні