Електричний седан Mercedes-Benz EQS 450+ /mercedes-benz.ua
Категорія
Новини
Дата

Mercedes відкрив свій перший у світі дилерський центр лише для електромобілів

Електричний седан Mercedes-Benz EQS 450+ Фото mercedes-benz.ua

Перший у світі дилерський центр Mercedes-Benz, присвячений повністю електричному бренду Mercedes-EQ, відкрився у вівторок у Йокогамі, що на південь від японської столиці, повідомив місцевий підрозділ німецького автовиробника, пише Reuters.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Mercedes-Benz випустив пʼять електричних моделей із 2019 року і «бачить подальше зростання ринку електромобілів у Японії», йдеться в заяві.
  • Акумуляторні електромобілі повільно здобувають популярність у Японії, де на ринку домінують вітчизняні виробники. Але іноземні бренди продали рекордні 2357 електромобілів у листопаді, вперше перевищивши десяту частину загального обсягу продажів імпортних авто, за даними Японської асоціації імпортерів автомобілів (JAIA).
  • У JAIA кажуть, що минулого року Mercedes-Benz продав у Японії 51 722 автомобілі всіх типів, що зробило його найпродаванішою маркою іноземних автомобілів.

Контекст

Mercedes-Benz у 2030 році припинить виробництво автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння. Усі нові моделі з 2025 року працюватимуть виключно на електробатареях. На цей перехід компанія виділить €40 млрд. Mercedes-Benz представить три нові електроавто у 2025 році.

Автовиробники планують до кінця цього десятиліття відмовитися від двигунів, що працюють на традиційному пальному. Крім Mercedes-Benz, автоконцерн Volvo Cars, Jaguar Land Rover і британська Bentley Motors теж обіцяють повністю електрифікувати модельний ряд до 2030 року. Натомість американська General Motors хоче відмовитися від машин із бензиновими й дизельними двигунами до 2035 року.

Провідні світові автовиробники планують витратити майже $1,2 трлн до 2030 року на розробку та виробництво мільйонів електромобілів, а також акумуляторів та сировини для підтримки цього виробництва. Згідно з даними Benchmark Mineral Intelligence і виробників, щоб підтримувати безпрецедентний рівень випуску електромобілів, автовиробники та їхні партнери з виробництва акумуляторних батарей планують до 2030 року встановити 5,8 ТВт·год акумуляторів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні