Категорія
Новини
Дата

Американську компанію Mars у Росії перевіряють на фінансування ЗСУ – росЗМІ

Прокуратура Підмосковʼя перевіряє американську компанію Mars, яка випускає продукти харчування та корми для тварин, на предмет фінансування української армії. Про це повідомило російське пропагандистське агентство ТАСС із посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Джерела повідомили, що наразі Mars перевіряють на надання фінансової підтримки Збройним силам України.
  • Крім того, перевірки стосуються достовірності отриманих доходів та їхньої «відповідності сплаченим до скарбниці Росії податковим відрахуванням».

Контекст

Голова Федерального проекту з безпеки та боротьби з корупцією Віталій Бородін раніше звернувся до Генпрокуратури РФ із проханням провести перевірку компанії Mars. Він заявляв, що «компанія заробляє в Росії мільярди, спонсорує Україну та, можливо, українські Збройні сили, прикриваючись гуманітарними цілями».

Компанії Mars належать такі бренди, як Bounty, Milky Way, Snickers, Twix, M&Mʼs та інші. Вона також випускає корми для тварин Pedigree, Whiskas, Royal Canin і Sheba. 

У РФ Mars має заводи у пʼяти регіонах та один науковий центр із вивчення харчування домашніх тварин. На російських підприємствах Mars працюють близько 6000 осіб.

Після початку великої війни Mars вирішила припинити нові інвестиції, а також припинила імпорт до РФ. При цьому в компанії уточнили, що виробництво в Росії буде скорочено, але випуск продукції продовжиться, зокрема для домашніх тварин.

Раніше російські силовики почали справу про «фінансування тероризму» проти алкогольного холдингу Global Spirits і розшукують його засновника Євгена Черняка. По суті, його звинувачують у наданні благодійної та гуманітарної допомоги українцям і ЗСУ. Більше про це читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні