Ксавʼє Ньєль /Ілюстрація Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

АМКУ дозволив купівлю lifecell французьким мільярдером за $525 млн

1 хв читання

Ксавʼє Ньєль Фото Ілюстрація Shutterstock

Антимонопольний комітет (АМКУ) 25 липня схвалив заявку на покупку французькою DVL Telecom українського оператора lifecell, ідеться на сайті АМКУ.

Французький мільярдер Ксавʼє Ньєль готовий купити оператора за $525 млн. Потенційно, це найбільша угода десятиріччя разом із покупкою провайдера фіксованого інтернету «Датагруп-Воля».

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • 25 липня АМКУ розглянув заявку з набуття контролю компанією DVL Telecom над ТОВ «Глобал Білгі», «Лайфселл» та «Укртауер». Перший дедлайн АМКУ з розгляду заявки закінчився 18 липня.
  • За результатами засідання Комітет дозволив придбання компаній.
  • DVL Telecom – «дочка» французької інвесткомпанії NJJ Capital, що належить мільярдеру Ксавʼє Ньєлю. DVL — це абревіатура назв компаній Datagroup, Volia, lifecell, які обʼєднаються в одну компанію після завершення угоди.

Контекст

Потенційно придбання lifecell та «Датагруп-Воля» буде одним із найбільших M&A в Україні за останнє десятиріччя. Французький мільярдер Ньєль готовий заплатити за третього за кількістю абонентів оператора $525 млн.

Сума угоди з придбання «Датагруп-Volia» може бути $120 млн, писав раніше Forbes. CEO провайдера фіксованого інтернету «Датагруп-Воля» та керівник майбутньої обʼєднаної компанії Михайло Шелемба в інтервʼю Forbes називав цю оцінку «скромною».

За підсумками 2023 року дохід lifecell зріс на 24,4% – до 11,7 млрд грн, прибуток досяг 2,5 млрд грн проти 972,3 млн грн роком раніше. Кількість абонентів на кінець 2023-го склала 11,7 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд