Категорія
Новини
Дата

АМКУ виніс на розгляд угоду про купівлю lifecell французьким мільярдером за $525 млн через тиждень після дедлайну

1 хв читання

Антимонопольний комітет (АМКУ) 25 липня розгляне заявку на покупку французькою DVL Telecom українського оператора lifecell. Про це йдеться у проєкті порядку денного засідання комітету. Французький мільярдер Ксавʼє Ньєль готовий заплатити за оператора $525 млн. Це потенційно найбільша угода десятиріччя разом із покупкою провайдера фіксованого інтернету «Датагруп-Воля».

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • 25 липня АМКУ розгляне заявку з набуття контролю компанією DVL Telecom над ТОВ «Глобал Білгі», «Лайфселл» та «Укртауер».
  • DVL Telecom — «дочка» французької інвесткомпанії NJJ Capital, що належить мільярдеру Ксавʼє Ньєлю. DVL — це абревіатура назв компаній Datagroup, Volia, lifecell, які обʼєднаються в одну компанію після завершення угоди.
  • «Щоб об’єднати два активи, потрібно було створити юрособу, — казав Forbes CEO провайдера фіксованого інтернету «Датагруп-Воля» та керівник майбутньої обʼєднаної компанії Михайло Шелемба у квітні 2024-го. — Так виникла ця абревіатура для холдингу».
  • Дедлайн АМКУ з розгляду заявки закінчився 18 липня.

Контекст

Потенційно придбання lifecell та «Датагруп-Воля» буде одним із найбільших M&A в Україні за останнє десятиріччя. Французький мільярдер Ньєль готовий заплатити за третього за кількістю абонентів оператора $525 млн.

Сума угоди з придбання «Датагруп-Volia» може бути $120 млн, писав раніше Forbes. Шелемба в інтервʼю Forbes називав цю оцінку «скромною».

За підсумками 2023 року дохід lifecell зріс на 24,4% – до 11,7 млрд грн, прибуток досяг 2,5 млрд грн проти 972,3 млн грн роком раніше. Кількість абонентів на кінець 2023-го склала 11,7 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд