Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Ґік та геній ціноутворення. Великий профайл французького телеком-магната Ксав'є Ньєля, який купує lifecell і «Датагруп-Volia». У що він готується вкласти в Україні $1,5 млрд

11 хв читання

Ксав’є Ньєль, французький мільярдер, купує чотири українські компанії на чолі з lifecell та «Датагруп». /JOEL SAGET/AFP via Getty Images

Ксав’є Ньєль, французький мільярдер, купує чотири українські компанії на чолі з lifecell та «Датагруп». Фото JOEL SAGET/AFP via Getty Images

Французький мільярдер Ксав’є Ньєль купує чотири українські компанії за $650 млн. Що він замислив та як потенційне обʼєднання lifecell «Датагруп-Volia» може змінити український ринок?

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ксав’є Ньєль у 2000‐х здійснив революцію на французькому телеком‐ринку, посунувши великих гравців і запропонувавши нові послуги. «Французька відповідь Стіву Джобсу», як назвали його журналісти, володіє активами на $10 млрд і веде бізнес у чотирьох десятках країн.

В Україні Ньєль, 56, купує третього за кількістю абонентів оператора lifecell та провайдера домашнього інтернету «Датагруп‐Volia». Сума угоди – майже $650 млн. Це найбільші іноземні інвестиції в український бізнес від початку повномасштабного вторгнення. Хто такий Ньєль, чому він заходить на український ринок та що йому заважає рухатися швидше?

Qui est monsieur Niel?

25 грудня 1981 року. Містечко Кретей під Парижем. Батько‐юрист подарував на Різдво 14‐річному Ксавʼє комп’ютер Sinclair ZX81. «Це змінило моє життя, бо мені дали щось, над чим я мав контроль», – розповідав Ньєль.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні