Категорія
Новини
Дата

АМКУ дозволив МХП створити компанію у Саудівській Аравії для будівництва птахофабрики

Антимонопольний комітет 14 березня дозволив найбільшому українському виробнику курятини МХП створити спільне підприємство із саудівською компанією. Агрохолдинг Юрія Косюка планує будівництво птахофабрики, інкубатора і комбікормового заводу у Саудівській Аравії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Дозвіл на створення спільного підприємства у місті Ер-Ріяд отримали компанії Desert Hills Veterinary Services Company Limited (Саудівська Аравія) і кіпрська MHP SE, йдеться в рішенні АМКУ.

МХП

МХП – провідний виробник курятини в Україні. Холдинг контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць і вирощування поголівʼя, переробки, збуту, дистрибуції та продажу мʼяса птиці.

МХП посідав восьме місце рейтингу «100 найбільших приватних компаній України» за 2021 рік, який склав Forbes. Власник – Юрій Косюк, загальна кількість працівників – 30 000. Торгові марки МХП – «Наша Ряба», «Легко», «Бащинський».

Чистий прибуток агрохолдингу МХП за девʼять місяців 2023 року досяг $122 млн порівняно зі збитком у $269 млн за аналогічний період минулого року, виторг зріс на 22% і становить $2,3 млрд проти $1,9 млрд у 2022-му.

Контекст

Минулого року МХП уклав акціонерну угоду про створення спільного підприємства з Desert Hills Veterinary, «донькою» Tanmiah Food Company – провідного постачальника мʼяса птиці та іншої мʼясної продукції на Близькому Сході.

МХП заявляла, що це партнерство дасть змогу DHV і MHP інвестувати понад 200 млн саудівських ріалів (понад $50 млн) у фермерські господарства з потужністю понад 1 млн батьківських стад, які вироблятимуть приблизно 175 млн інкубаційних яєць за рік, в сучасний інкубатор і комбікормовий завод для птиці.

МХП називає метою нового партнерства «подальший розвиток диверсифікації та зростання на міжнародному рівні». DHV належатиме 55% акцій, а МХП – 45% акцій в СП.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні