Категорія
Новини
Дата

АМКУ поновив розгляд справ про купівлю і продаж бізнесу. Відновлено доступ до реєстрів та будівлі комітету

Антимонопольний комітет України поновив розгляд заяв про надання дозволу на узгоджені дії та концентрацію субʼєктів господарювання, йдеться в повідомленні АМКУ. Також поновлено розгляд справ, які було призупинено після початку російського вторгнення.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Значна частина бізнесу продовжує працювати в умовах війни. Це запорука наповнення держбюджету та функціонування держави, вважають в АМКУ.
  • «Тому Комітет вирішив внести комплексні зміни, спрямовані на підтримку української економіки та бізнесу, а саме – поновити роботу в сфері концентрацій та узгоджених дій», – сказано у заяві.
  • Окрім того, відновлено безпосередній доступ до будівлі АМКУ, а також до державних реєстрів, без яких виконання покладених на орган повноважень було неможливим.
  • З 20 червня АМКУ скасує запроваджений на початку березня тимчасовий порядок, яким дозволялося подавати скорочений перелік документів, що додаються до заяв про надання дозволу на концентрації та узгоджені дії.

Контекст

З початком агресії РФ проти України та запровадженням воєнного стану АМКУ перемістився з Києва до Львова. Наразі АМКУ вже відновив свою діяльність у Києві. Більша частина функцій Комітету була поставлена на паузу на період воєнного стану.

14 квітня АМКУ повідомив про поновлення роботи адміністративної колегії з розгляду скарг про порушення законодавства в сфері публічних закупівель.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні