Категорія
Новини
Дата

Angel One Fund проінвестував у шість military-tech стартапів. Середній чек – від $50 000 до $300 000

1 хв читання

Ангельський венчурний фонд Angel One, створений фундацією Українського католицького університету, за останні пів року проінвестував у шість українських defense-tech та dual-use tech стартапів через укладання синдикативних угод, йдеться у пресрелізі. Середній чек інвестицій – від $50 000 до $300 000.

Ключові факти

  • Згідно з внутрішніми політиками, Angel One Fund не може безпосередньо інвестувати у defence-tech стартапи, тому виступив посередником для так званих синдикативних угод між приватними інвесторами, які шукають та хочуть проінвестувати кошти в український military-tech, та власне стартапами. 
  • За словами керуючого партнера Angel One Івана Петренка, фонд проводить роботу з пошуку, оцінки стартапів та їх подальшої комунікації з інвесторами, а після укладання угод продовжує супроводжувати ці стартапи.

Серед стартапів, зокрема, такі:

  • Swarmer – трансформує проведення операцій з роями дронів, роблячи їх більш ефективними та результативними. Стартап заснували Сергій Купрієнко та Алекс Фінк у травні 2023 року.
  • Mantis Analytics – допомагає організаціям виявляти ризики в реальному часі та убезпечувати зростання за допомогою ШІ. Команда засновників складається із CEO Максима Терещенка, технічного директора та експерта в ML та Big Data Остапа Вихопня і відповідального за індустріальну експертизу Антона Тарасюка.
  • Buntar Aerospace – український оборонний стартап, який створює розвідувальний БпАК Buntar One та Buntar Copilot – software для планування та виконання розвідувальних місій. Стартап заснований у серпні 2023 року Іваном Кауновим, Катериною Безсудною та Богданом Сасом.

Нещодавно Angel One Fund підняв новий раунд інвестицій в $1 млн, і вже з червня цього року фонд почне інвестувати зібрану суму. 

Контекст

Керівництво УКУ ухвалило рішення про запуск фонду наприкінці 2021-го року – під час венчурного буму в Україні та усьому світі. Стартовий капітал – $1,5 млн. 

Аngel One Fund є венчурним фондом, який інвестує в українські стартапи. Фонд надає стартовий капітал на етапах pre-seed та seed для масштабування стартапів на основі технологій, інновацій та інтелектуальної власності, розроблених українськими засновниками.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні