Категорія
Інновації
Дата

Дрони із «Зоряних війн» для ЗСУ та НАТО. Фаундер фінансового стартапу створив розвідувальний безпілотник зі штучним інтелектом. Чи є місце новим компаніям на суперконкурентному ринку дронів для розвідки

Іван Каунов, Buntar Aerospace, Finmap /надано пресслужбою Buntar Aerospace

Іван Каунов, співзасновник стартапу Finmap, запустив компанію з виробництва дронів для розвідки Buntar Aerospace. Фото надано пресслужбою Buntar Aerospace

Співзасновник стартапу Finmap Іван Каунов запустив компанію з виробництва дронів для розвідки Buntar Aerospace. Його особливість – штучний інтелект, який допомагає оператору планувати операцію. Проте на ринку вже є близько двох десятків виробників розвідувальних дронів, деякі з них працюють з 2014 року. Як Каунов планує вибороти собі місце у ніші?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Закрити потребу України в розвідувальних дронах, а тоді продавати їх країнам НАТО – такі плани будує військовослужбовець та співзасновник стартапу з обліку фінансів Finmap ​​Іван Каунов. Пів року тому він запустив виробництво БпЛА Buntar Aerospace.

Назва першого розвідувального безпілотника – «Бунтар 1» – відсилка до всесвіту «Зоряних Війн», де таку ж назву мав випущений у 2016 році спіноф. Він приніс творцям понад $1 млрд касових зборів. «У мене особлива любов до всесвіту Джорджа Лукаса», – каже Каунов.  

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні