Категорія
Новини
Дата

Новостворений фінсько-український венчурний фонд Double Tap інвестуватиме в українські defence-стартапи

1 хв читання

Фінсько-українська інвестиційна компанія Double Tap Investments, яка розпочинає свою діяльність 7 червня, оголосила про рішення інвестувати в українські стартапи у сфері оборонних технологій. Про це йдеться в пресрелізі Double Tap Investments. Про які суми інвестицій може йтися, інвесткомпанія не повідомила.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Деталі

  • Double Tap Investments – інвестиційна компанія, що базується у Фінляндії та працює в Україні, спеціалізується на трансформаційних технологічних секторах, включаючи оборону, кібербезпеку та штучний інтелект. Компанія фокусується на інвестиціях з високою віддачею.
  • Double Tap планує підтримувати ринки, що розвиваються, які демонструють потенціал у глобальному оборонному ландшафті та допомагають Україні перемогти у війні, зазначається в повідомленні.
  • Як пояснила Double Tap Investments, рішення інвестувати в український сектор оборонних технологій зумовлене швидким прогресом країни в таких сферах, як розмінування, штучний інтелект, безпілотні системи та сучасні види озброєнь. 
  • «Українські стартапи продемонстрували неабияку винахідливість і стійкість, розробляючи рішення для локальних і глобальних проблем безпеки», – йдеться в пресрелізі.
  • Серед ключових завдань фонду – прискорення розробки та впровадження революційних технологій, які можуть посилити національну та глобальну безпеку.
  • Double Tap Investments надаватиме фінансову підтримку, менторство та доступ до глобальної мережі, а також допомагатиме українським підприємцям масштабувати свій бізнес.

Цитата

«Україна швидко перетворюється на центр технологічних інновацій, особливо в оборонному секторі. Інвестуючи в ці перспективні стартапи, Double Tap не лише підтримує місцеву економіку, але й робить свій внесок у розвиток глобальної безпеки», – сказав Ян Саарінен, генеральний директор Double Tap Investments.

Контекст

На третій рік великої війни Україна остаточно перевела держпідтримку стартапів на «воєнні рейки». У 2023-му в рамках оборонного кластеру BRAVE1 135 defence-розробок – БпЛА, роботизованих систем, РЕБ – отримали $2,3 млн фінансування з держбюджету. Водночас для «цивільних» проєктів у перші місяці 2024 року в Україні було розгорнуто одразу три грантові донорські програми для необоронних розробок: Seeds of Bravery від Єврокомісії, друга черга Startup Ukraine Support Fund від Google та перезапуск основної грантової програми від Українського фонду стартапів (УФС). Як вони працюють, доки держава підтримує лише defence-інновації, – у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні