Категорія
Новини
Дата

Defence-стартап Buntar Aerospace залучив $200 000 від співзасновників Uklon. Чим він займається

1 хв читання

Український defence-tech стартап Buntar Aerospace залучив 200 000 доларів інвестицій від співзасновників українського сервісу Uklon – Дмитра Дубровського, Сергія Смуся, Вікторії Дубровської та Віталія Дятленко. Стартап розробляє програмне забезпечення та БпЛА, йдеться у пресрелізі Buntar Aerospace. 

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Деталі

  • Інвестиція в Buntar Aerospace – перша публічна інвестиція команди Uklon в розвиток української defence tech індустрії. 
  • Команда стартапу працює над зменшенням вартості розвідувальної місії тактичного та оперативного рівнів. 
  • Buntar Aerospace розробляє два продукти – програмне забезпечення та БпЛА.
  • Buntar Copilot – програмне забезпечення для планування та виконання розвідувальних місій, що генерує динамічні плани польотів, враховуючи всі тактико-технічні деталі: ситуаційну обізнаність, прогноз погоди, карту висот, карти сигналів та інші джерела. На 90% автоматизує роботу оператора БпЛА з планування та управління місіями, а також сумісний з іншими БпЛА.
  • Buntar One – розвідувальний БпЛА тактичного рівня з додатковою камерою та модулем візуальної навігації на основі ШІ.
  • Залучені кошти підуть на R&D, закупку компонентів та розширення команди. Саме зараз відбуваються тестування на полігоні БпЛА Buntar One та інтеграція софту Buntar Copilot з іншими БпЛА. 
Defence-стартап Buntar Aerospace залучив $200 000 від співзасновників Uklon. Чим він займається /Фото 1

БПЛА Buntar One. Фото: Buntar Aerospace

Defence-стартап Buntar Aerospace залучив $200 000 від співзасновників Uklon. Чим він займається /Фото 2

БПЛА Buntar One. Фото: Buntar Aerospace

Defence-стартап Buntar Aerospace залучив $200 000 від співзасновників Uklon. Чим він займається /Фото 3

БПЛА Buntar One. Фото: Buntar Aerospace

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Співзасновники Uklon, які в серпні минулого року відійшли від операційного управління компанією, у 2024 вирішили зібрати фонд розміром $2 млн на розвиток defence-tech в Україні. Команда планує зібрати в портфелі 8-10 компаній і зацікавлена у фінансуванні стартапів на seed-раунді.

Компанію Buntar Aerospace засновали у серпні 2023 року Іван Каунов, Катерина Безсудна та Богдан Сас. Вона поєднує військовий та стартап-досвід, який дозволяє команді підходити до вдосконалення оборонних продуктів з технічної точки зору.

Buntar Aerospace вже залучила $2,2 млн інвестицій. У цьому раунді взяли участь як українські, так і закордонні інвестори, більшість з яких бажають залишатися анонімними. 

На третій рік великої війни Україна остаточно перевела держпідтримку стартапів на «воєнні рейки». У 2023-му в рамках оборонного кластеру BRAVE1 135 defence-розробок – БпЛА, роботизованих систем, РЕБ – отримали $2,3 млн фінансування з держбюджету. Водночас для «цивільних» проєктів у перші місяці 2024 року в Україні було розгорнуто одразу три грантові донорські програми для необоронних розробок: Seeds of Bravery від Єврокомісії, друга черга Startup Ukraine Support Fund від Google та перезапуск основної грантової програми від Українського фонду стартапів (УФС). Як вони працюють, доки держава підтримує лише defence-інновації, – у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні