Категорія
Новини
Дата

Український фонд стартапів видав $500 000 грантів в рамках оновленої програми 13 командам

2 хв читання

За результатами перших двох Pitch day 13 українських стартапів отримали $500 000 у рамках грантової програми Фонду розвитку інновацій за підтримки Western NIS Enterprise Fund, йдеться в пресрелізі. Програму підтримки молодих українських технологічних компаній було перезапущено в лютому.

У рамках програми планується виділити загальну суму $2,5 млн на підтримку перспективних українських компаній на стадіях pre-seed та seed.

Ключові факти

Перший Pitch day для проєктів на стадії seed в рамках грантової програми відбувся 17 травня. Переможцями стали сім проєктів, які отримають по $50 000:

  1. Nanit Robot (Дрон Майстер) – це освітнє рішення, що складається з відеоматеріалів для самостійного навчання та електронного набору, призначеного для навчання основам електроніки, автоматизації та програмування на мікроконтролері Nanit.
  2. Input Soft надає вебрішення для управління технологічними процесами в аеропортах, авіакомпаніях та компаніях з наземного обслуговування.
  3. Knopka – система, що цифровізує операційні процеси в лікарнях.
  4. Uspacy – єдиний цифровий робочий простір для організації щоденних процесів компаній малого та середнього бізнесу.
  5. The Great Catalog – це маркетплейс, який об’єднує 3D- та BIM-моделі для архітекторів і дизайнерів в одному місці. 
  6. Melt Water Club – технологія та пристрої очищення води для дому та бізнесу, реалізована за допомогою екологічної кріотехнології.
  7. Formsniper – це SaaS, який автоматизує заповнення реєстраційних/податкових форм та інших документів.

Другий Pitch day для проєктів на стадії pre seed відбувся 24 травня. Гранти у розмірі $25 000 здобули шість команд:

  1. Humancreed – платформа підтримки обдарованих дітей з вразливих груп через цільові стипендії, які забезпечують їм доступ до якісної освіти та розвитку талантів.
  2. Genery – екосистема пошуку та генерації референсів для креаторів та професіоналів кіноіндустрії.
  3. Interview.top – WEB-платформа для проведення технічних співбесід в IT на вимогу.
  4. CheckEye – скринінгова платформа на основі штучного інтелекту, що допомагає у виявленні хронічних захворювань та попередженні ускладнень.
  5. Лабораторія функціонального текстилю – хімічна лабораторія для роботи з полімерами, метою якої є створення в Україні вогнетривкого волокна.
  6. Playmanity – ігрова платформа дає можливість гравцям безкоштовно грати в платні ігри шляхом перегляду реклами. 

Контекст

Український фонд стартапів було запущено в 2019 році, наразі він підпорядковується Міністерству цифрової трансформації України і все ще є одним із найактивніших ангельських інвесторів.

WNISEF – регіональний фонд прямих інвестицій на $285 млн для України та Молдови, що фінансується урядом США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

26 лютого Український фонд стартапів разом із Western NIS Enterprise Fund оголосили про перезапуск флагманської програми Фонду. Гранти розраховані на два роки, термін реалізації програми – до 31 грудня 2025 року. За цей час планується профінансувати 74 стартапи. Зокрема, 48 проєктів на стадії pre-seed матимуть змогу отримати гранти до $25 000, ще 26 компаній на стадії seed – до $50 000.

Програма розрахована на «цивільні» стартапи, до неї не потрапляють виробники продукції військового призначення, а також проєкти, профінансовані defence-кластером BRAVE1 та ініціативою Seeds of Bravery від Європейської інноваційної ради.

Для учасників існує низка інших обмежень. Отримати грант зможуть стартапи з річним доходом не більш ніж $0,5 млн. Загальна сума отриманих раніше інвестицій, грантів, державної допомоги також не має перевищувати $0,5 млн. Учасники відбору не мають фізично перебувати або вести бізнес на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні