Категорія
Новини
Дата

«Є підстави для заборони». АМКУ почав розгляд справ про купівлю компанією DVL Telecom мобільного оператора lifecell

Антимонопольний комітет почав розгляд справ про купівлю компанією DVL Telecom французького мільярдера Ксав’є Ньєля українських активів Turkcell (ТОВ «Лайвселл», ТОВ «Укртауер», ТОВ «Глобал Білгі»). Про це йдеться в повідомленні на сайті АМКУ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • 7 березня 2024 року Антимонопольний комітет почав розгляд справи про концентрацію у вигляді набуття компанією DVL Telecom контролю над товариствами з обмеженою відповідальністю «Лайфселл», «Глобал Білгі» та «Укртауер».
  • Одночасно з початком розгляду справ про концентрації, АМКУ почав розгляд справи про узгоджені дії, які безпосередньо пов’язані із здійсненням цих концентрацій.
  • Під час розгляду заяв щодо набуття DVL Telecom контролю над Групою Лайфселл виникла необхідність перевірки Групи Лайфселл та Групи Turkcell, з особою, до якої застосовано санкції РНБО, йдеться у повідомленні АМКУ. 
  • В ході розгляду заяв щодо купівлі компанією DVL Telecom над ТОВ «Лайфселл» та ТОВ «Уктауер» АМКУ виявив підстави для заборони зазначених концентрацій.
  • В АМКУ додали, що не можуть надати DVL Telecom окремий дозвіл на купівлю ТОВ «Глобал Білгі» через те, що заявки на купівлю ТОВ «Лайфселл», ТОВ «Укртауер» та ТОВ «Глобал Білгі» становлять єдину транзакцію.

Контекст 

7 березня АМКУ надав дозвіл компанії DVL Telecom французького мільярдера Ксав’є Ньєля на придбання українського національного оператора фіксованого звʼязку та цифрових послуг компанії «Датагруп-Volia» (Datagroup Holding Limited).

Заява представників NJJ Capital і компанії Datagroup Holding Limited про надання дозволу компанії NJJ Capital на придбання акцій компанії Datagroup Holding Limited надійшла до АМКУ ще 29 грудня.

Однак вона не відповідала встановленим АМКУ вимогам, тому 12 січня 2024 року її повернули заявникам.

Повторна заява французької компанії DVL Telecom з групи NJJ щодо набуття контролю над компанією Datagroup Holding Limited надійшла до АМКУ 23 січня 2024 року. Комітет повідомив, що прийняв її до розгляду.

29 грудня 2023 року турецька телекомунікаційна компанія Turkcell повідомила, що продає мобільного оператора lifecell (ТОВ «Лайфселл»), мережу кол-центрів (ТОВ «Глобал Білгі») та оператора вишок мобільного звʼязку (ТОВ «Укртауер») французькій NJJ Capital.

Ксавʼє Ньєль – засновник і мажоритарний акціонер третього за величиною мобільного оператора Франції Iliad (працює під брендом Free). Також Ньєль є співвласником газети Le Monde, власником найбільшого телеком-провайдера Монако Monaco Telecom, швейцарського телеком-провайдера Salt Mobile та ірландської телеком-компанії Eir.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні