Категорія
Новини
Дата

Apple обмежує функцію обміну файлами iPhone, якою користувалися протестувальники у Китаї

Apple Inc. обмежила функцію бездротового обміну файлами AirDrop у Китаї після того, як протестувальники використали цей механізм для поширення зображень серед інших власників iPhone, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зазначається, що AirDrop дозволяє швидко обмінюватися файлами, такими як зображення, документи або відео, між пристроями Apple. Остання версія – iOS 16.1.1, випущена у середу, – обмежує вікно, у якому користувачі можуть отримувати файли від тих людей, яких немає у списку їхніх контактів, десятьма хвилинами, в той час, як попередні варіанти не обмежували час. Користувачі могли отримувати файли від усіх.
  • Після закінчення 10-хвилинного періоду система повертається в режим, у якому файли можна отримати лише від контактів. Це означає, що люди не зможуть отримати файли AirDrop від незнайомця, не активувавши цю функцію за попередні кілька хвилин. Це ускладнює завдання для тих, хто хоче поширювати контент непомітно.
  • Apple внесла зміни до AirDrop на iPhone, що продаються в Китаї, це відбулося після того, як протестувальники в країні використали сервіс для поширення плакатів проти Сі Цзіньпіна та уряду Китаю. Використання AirDrop для обходу суворої онлайн-цензури в Китаї було добре задокументовано протягом останніх трьох років і нещодавно знову привернуло увагу.
  • Apple не прокоментувала, чому цю зміну було введено в Китаї, але заявила, що планує розгорнути нове налаштування AirDrop по всьому світу наступного року. За словами компанії, ідея полягає в тому, щоб помʼякшити небажаний обмін файлами.

Контекст

В минулому технологічного гіганта критикували за внесення змін до функцій iPhone, щоб заспокоїти китайський уряд. Виробник iPhone потрапив під шквал критики у 2019 році за те, що приховав смайлики тайванського прапора для користувачів у Гонконгу або Макао. Також були видалені програми для приватних віртуальних мереж або VPN. Багато власних сервісів Apple також недоступні в Китаї – найбільшому у світі ринку смартфонів, включаючи Apple TV+, iTunes Store, платні подкасти, Apple Books та Apple Arcade.

Минулого місяця, напередодні ключових зборів Комуністичної партії, в таких містах як Пекін зʼявилися антиурядові гасла. Під час продемократичних протестів у Гонконгу активісти використали AirDrop для поширення своїх політичних вимог. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні