Категорія
Новини
Дата

Apple планує обладнати MacBook сенсорними екранами – Bloomberg

Компанія Apple у 2025 році планує випустити перший MacBook Pro із сенсорним інтерфейсом, пише Bloomberg з посиланням на джерела. При цьому сама панель екрана буде виготовлена за технологією OLED, яка досі в пристроях Apple з великою діагоналлю не застосовувалася, і тільки з 2024 року зʼявиться в планшетах iPad Pro.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Apple може випустити свій перший Mac з сенсорним екраном у 2025 році в рамках масштабного оновлення MacBook Pro.
  • Наразі інженери компанії активно проводять експерименти з наділенням MacBook Pro сенсорним інтерфейсом, зазначають джерела агентства. Але остаточне рішення ще не прийнято, і плани можуть змінитися.
  • В компанії давно обговорюють можливість запуску програм для iPhone та iPad на компʼютерах Mac, тому поява сенсорного дисплея на ноутбуках має прискорити взаємну інтеграцію платформ. 
  • Крім того, компанія планує перевести свої дисплеї на технологію органічних світлодіодів OLED. Зараз на гаджетах Apple використовуються рідкокристалічні дисплеї LCD.

Контекст

Понад 10 років Apple стверджувала, що сенсорні екрани погано працюють на ноутбуках і що iPad є кращим варіантом, якщо комусь потрібен сенсорний інтерфейс. Apple також стурбована тим, що компʼютери Mac з сенсорним екраном можуть скоротити продажі iPad.

У 2010 році засновник компанії Стів Джобс висловлював сумнів з приводу життєздатності ноутбука з сенсорним дисплеєм. На його думку, сенсорна поверхня не повинна бути вертикальною, оскільки рука користувача через деякий час просто втомиться з нею працювати.

У 2016 році Apple представила сенсорну панель Touch Bar на клавіатурному блоці ноутбуків MacBook Pro, але ця функція не знайшла великої підтримки ні у користувачів, ні у розробників. У 2021 році компанія відмовилася від цієї ідеї.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні