Apple планує почати виробництво власних дисплеїв в 2024 році, відмовившись від Samsung та LG – Bloomberg
Категорія
Новини
Дата

Apple планує почати виробництво власних дисплеїв в 2024 році, відмовившись від Samsung та LG – Bloomberg

2 хв читання

Apple Inc. має намір почати використовувати власні нестандартні екрани в гаджетах вже у 2024 році, щоб знизити свою залежність від технологічних партнерів, таких як Samsung та LG, та збільшити кількість власних компонентів, пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Ключові факти

  • За словами джерел, компанія планує розпочати із заміни дисплея в Apple Watch найвищого класу до кінця наступного року. Екрани оновлюють поточний стандарт OLED – органічних світлодіодів – до технології, що називається microLED, і Apple планує зрештою використовувати такі дисплеї для інших пристроїв, включаючи iPhone.
  • Зміни є частиною масштабних зусиль із заміни витратних матеріалів Apple вітчизняними деталями, що дасть компанії більше контролю над дизайном та можливостями своїх продуктів. Технічний гігант вже відмовився від чіпів Intel Corp. у своїх компʼютерах Mac на користь власних розробок і планує зробити те саме з ключовими бездротовими компонентами у своїх iPhone.
  • Samsung є передовим виробником дисплеїв у світі і випускає власну версію microLED для телевізорів. Але, зробивши екрани власними силами, Apple могла б у довгостроковій перспективі краще налаштовувати свої пристрої та утримувати міцніший ланцюжок поставок.
  • Перехід до власного екрана Apple триває вже багато років. Bloomberg вперше повідомив у 2018 році про плани компанії щодо розробки власних дисплеїв. Цей крок завдасть удару компаніям Samsung Display Co. та LG Display Co, двом основним постачальникам екранів для годинника.
  • У порівнянні з нинішнім годинником Apple Watch, дисплеї наступного покоління забезпечують яскравіші та насиченіші кольори, а також можливість краще бачити під кутом. За словами людей, які їх бачили, дисплеї змушують контент виглядати так, ніби він намальований поверх скла. В даний час компанія закуповує екрани у низки виробників, серед яких також Japan Display Inc, Sharp Corp. та BOE Technology Group Co.

Контекст

Згідно з даними, зібраними Bloomberg, на частку Apple припадає 36% виторгу LG Display. Samsung, яка конкурує з Apple на ринку смартфонів, крім того, що виступає як постачальник, отримує близько 6,6% своїх продажів від виробника iPhone.

Робота під кодовою назвою T159 активізувалася приблизно в 2018 році, і Apple поставила за мету розпочати перехід на екрани microLED вже в 2020 році. Але проєкт зупинився через високі витрати та технічні проблеми. За словами деяких учасників проєкту, мета Apple на 2024 рік потенційно може зміститися до 2025 року. Компанія також може просто запропонувати обмежене постачання нових пристроїв, щоб розпочати перехід.

У 2022 фінансовому році компанія витратила близько $26 млрд на дослідження та розробки.

У листопаді минулого року стало відомо, що Apple Inc. готується почати закупівлю чипів для своїх пристроїв на заводі, що будується в Аризоні, а згодом використовуватиме й чипи, вироблені в Європі. Це стане важливим кроком на шляху до зниження залежності компанії від азійського виробництва.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні