Категорія
Новини
Дата

Apple продовжила угоду з Qualcomm про постачання напівпровідників ще на три роки

Компанія Apple Inc. продовжує угоду про постачання сучасних напівпровідників від Qualcomm Inc. до 2026 року, що є ознакою того, що її амбітні зусилля щодо розробки власних чипів займають більше часу, ніж очікувалося, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Новий договір охоплюватиме «випуск смартфонів у 2024, 2025 та 2026 роках», йдеться у заяві Qualcomm. Термін дії угоди між компаніями закінчувався цього року, і новий iPhone мав стати останнім, який використовував би модемний чип Qualcomm.
  • Натомість Qualcomm збереже свою прибуткову позицію в ланцюжку поставок Apple. 
  • Виробник iPhone є найбільшим клієнтом Qualcomm, на нього припадає майже чверть виручки, згідно з даними Bloomberg. 
  • І їхні стосунки допомагають підтвердити заяву Qualcomm про те, що вона має кращий модем для смартфонів, найважливіший компонент, який дозволяє пристроям підключатися до Інтернету і здійснювати дзвінки. Починаючи з покоління iPhone 12, чип підтримує швидші мережі 5G.
  • Хоча фінансові умови нової угоди не розголошуються, Qualcomm заявила, що вона аналогічна до попередньої угоди, підписаної в 2019 році.

Контекст

Акції Qualcomm підскочили на понад 8% на премаркеті в Нью-Йорку в понеділок, 11 вересня. Apple подорожчала менш як на 1%.

Для Apple цей крок означає, що створення модемного компонента виявилося складнішим завданням, ніж очікувалося. Робота тривала роки. Компанія запустила проєкт у 2018 році, а потім підтримала його придбанням бізнесу з виробництва чипів для смартфонів у корпорації Intel у 2019 році.

Наступного року Apple оголосила розробку власного модему ключовим стратегічним переходом». Керівник підрозділу чипів Джонні Сроуджі тоді заявив, що робота йде повним ходом.

Деякі аналітики очікували, що цей компонент буде готовий для iPhone 2023, але минулого року Qualcomm спростувала ці припущення. Apple все ще розраховувала випустити модем або наприкінці 2024 року, або на початку 2025 року, як раніше повідомляло Bloomberg. Тепер у проєкту є більший запас часу.

Вартість акцій Apple впала майже на 7% за два дні, 7-8 вересня, скоротивши ринкову капіталізацію компанії приблизно на $194 млрд, пишуть WSJ і Bloomberg. Акції обвалилися після анонсованої заборони iPhone для китайських чиновників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні