Категорія
Новини
Дата

Прибуток Apple зростає, попри зниження виручки і попиту на продукти. Усе завдяки рекордним продажам в App Store, iCloud і Apple Music

В останньому кварталі Apple показала стійкі фінпоказники, оскільки кількість платних підписників на її набір цифрових послуг перевищила 1 млрд користувачів у всьому світі, що допомогло збільшити прибуток порівняно з минулим роком, навіть попри зниження загальної виручки на 1% – до $81,8 млрд, пише Financial Tiimes.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія заявила, що виручка впала до $81,8 млрд, що є третім падінням поспіль у річному обчисленні, але трохи вище за прогнози у $81,7 млрд, згідно Refinitiv.
  • Чистий прибуток виріс на 2,3% – до $19,9 млрд, що значно випередило прогнози Волл-стріт, згідно з якими він мав впасти на 3,6% – до $18,7 млрд. Прибуток на акцію також підскочив на 5% – до $1,26, випередивши прогнози на рівні $1,2.
  • Акції Apple, які цього року зросли більш ніж на 50% і перевищили $3 трлн, впали на 2,2% після торгів. Деякі аналітики вказали на падіння продажів як причину. 
  • Продажі iPhone, Mac та iPad були нижчими, ніж рік тому. Зокрема, продажі iPad впали на 20%. Продажі iPhone, на які припадає 48% виручки, впали на 2,4%. Продажі пристроїв, таких як AirPods і Apple Watch, зросли на 2,5%.
  • Виручка підрозділу послуг Apple, отримана від продажів в App Store та цифрових пропозицій, зокрема iCloud та Apple Music, зросла на 8% порівняно з минулим роком і досягла рекордного рівня в $21,2 млрд, а кількість підписників зросла на 150 млн. 
  • За даними Bloomberg, Apple зіткнулася з найтривалішим уповільненням продажів за останні десятиліття через падіння попиту на iPhone.

Контекст

Apple зіткнулася з труднощами в попередні два квартали через поєднання «значних» збоїв у ланцюжку поставок у Китаї в грудневому кварталі та «жорсткішої» макроекономічної ситуації в березневому періоді, включаючи міжнародну виручку, яка знизилася через сильний долар. 

5 червня акції Apple досягли нового історичного максимуму – вони зросли на 1,82%, до $184,27, свідчать дані біржі NASDAQ. Попередній максимум зафіксовано 4 січня 2022 року на рівні $182,94. Apple – найбільша за ринковою вартістю публічна компанія, на частку якої припадає близько 7,5% ваги індексу S&P 500. Підйом акцій Apple відбувся після зльоту NVIDIA в 2023-му на тлі оптимізму щодо сфери застосування штучного інтелекту. Це на короткий час спричинило те, що капіталізація виробника чипів перевищила $1 трлн.

30 червня стало відомо, що Apple Inc. знаходилась на межі того, щоб стати першою компанією, яка колись досягла ринкової вартості в $3 трлн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні