Категорія
Новини
Дата

Apple втратила за два дні $200 млрд капіталізації на тлі анонсованої заборони iPhone у держсекторі Китаю

Вартість акцій Apple впала майже на 7% за останні два дні, скоротивши ринкову капіталізацію компанії приблизно на $194 млрд, пишуть WSJ і Bloomberg. Акції обвалилися після анонсованої заборони iPhone для китайських чиновників.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Акції Apple знизилися 7 вересня на 3%, 6 вересня також падали на 4%. Тим самим за два дні акції подешевшали на 7%. 
  • Ця новина має широкий вплив на ринки: інвестори продають усе, починаючи від мікросхем, технологій мегакапіталізації до китайських акцій, зареєстрованих у США, зазначає Bloomberg.
  • Зокрема, у четвер на понад 7% знизилася вартість акцій найбільшого у світі постачальника мікросхем для смартфонів, компанії Qualcomm.
  • Технологічний індекс Nasdaq 100 знизився приблизно на 1%, тоді як індекс Philadelphia Semiconductor, до якого входять кілька постачальників Apple, у четвер упав на 2,5%.

Контекст

У середу WSJ повідомила, що китайська влада заборонила чиновникам міністерств, відомств та інших органів державного управління користуватися для службових цілей і приносити на роботу iPhone. 

Натомість невідомо, наскільки широко поширена ця заборона, чи стосується вона всіх чиновників, чи тільки якоїсь їхньої частини.

Обмеження Китаю є дзеркальними до заходів у США проти Huawei Technologies, а також проти офіційних осіб, які використовують TikTok. Обидві супердержави стурбовані витоком даних на тлі посиленого акценту на національній безпеці та погіршення відносин.

Китай – один із найбільших ринків для Apple, на нього припадає 18% виручки компанії. Це ще й ринок, що швидко зростає. У минулому кварталі продажі Apple у Китаї зросли на 8%.

Аналітик Bernstein Тоні Сакконагі вважає, що китайські обмеження можуть скоротити продажі Apple в Китаї на 5%. Але важливіше – ця заборона може бути сприйнята як сигнал для інших користувачів продукцією Apple в Китаї.

У липні повідомлялося, що тисячі російських чиновників і держслужбовців змушені будуть відмовитися від iPhone та іншої продукції Apple через заборону влади. Обмеження проти американської технологічної компанії посилюються нібито через підозри у шпигунстві.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні