Категорія
Новини
Дата

АРМА подасть апеляцію на рішення суду, який скасував перемогу компанії Шостака і Кіптика в конкурсі управляючого виробником порошку «Ушастий нянь»

1 хв читання

Агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами вважає «неконструктивним» судовий позов компанії MDM проти результатів конкурсів на управителя заводу «Вінницяпобутхім» і подаватиме апеляцію, йдеться у пресрелізі АРМА.

Ключовий факт

  • Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) найближчим часом подаватиме апеляцію на рішення Київського окружного адміністративного суду від 11 вересня 2023 року про вибір управителями «Вінницяпобутхім» співвласників мереж Eva і Varus, повідомляє пресслужба АРМА.
  • У АРМА зазначили, що обраний під час конкурсу управитель зміг налагодити виробництво: підприємство вклало у актив близько 60 млн грн. Згідно з повідомленням, компанія почала сплачувати гарантійні внески до бюджету та погасила заборгованість за комунальні послуги (близько 2 млн грн).
  • «Також 25 серпня ТОВ «Крайтекс-Сервіс» переказало до державної скарбниці 7,1 млн грн, що дозволяє вважати компанію прикладом ефективного управління арештованим майном», – повідомили у агентстві. 

Контекст

До повномасштабної війни «Вінницяпобутхім» – один із найбільших українських виробників прального порошку (ТМ «Ушастий нянь», «Сарма», «Лотос») – понад 15 років належав російській косметичній групі «Невська косметика» Віктора Кононова та Володимира Плесовських.

Влітку 2022 року активи «Вінницяпобутхім» були арештовані й передані в управління АРМА. Підприємство зупинило виробництво. Агентство оголосило конкурс на пошук управителя, в якому брали участь 10 претендентів. У грудні було оголошено переможця: компанію «Крайтекс-Сервіс» бізнесменів із Дніпра Валерія Кіптика та Руслана Шостака.

11 вересня Київський окружний адміністративний суд скасував рішення АРМА про визначення переможцем у конкурсі щодо «Вінницяпобутхім» – ТОВ «Крайтекс-Сервіс» (належить власникам Eva та Varus Валерію Кіптику та Руслану Шостаку). Суд задовольнив позов основного конкурента у конкурсі – ТОВ «МДМ».

Ця компанія у своїх пропозиціях від 2 листопада 2022 року запропонувала дохід до державного бюджету у 2 млн грн та орієнтувалася на винагороду за управління підприємством у розмірі 30% від чистого доходу. Водночас ТОВ «Крайтекс-Сервіс» (власники – Руслан Шостак і Валерій Кіптик) перемогло у конкурсі з пропозицією перераховувати до держбюджету 3,7 млн та заробляти на менеджменті заводом 25% від чистого доходу, зазначили у АРМА. 

Напередодні компанія «Крайтекс-Сервіс» повідомила, що не погоджується з винесеним судом рішенням і подаватиме апеляцію. Попереду на учасників процесу чекає апеляція та Верховний Суд, говорить старший партнер Ario Law Firm Юліан Хорунжий. З огляду на усталену практику, рішення суду апеляційної інстанції орієнтовно можна очікувати наприкінці цього року. Відповідно, рішення Верховного Суду – не раніше першого кварталу наступного.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні