Категорія
Новини
Дата

«АрселорМіттал Кривий Ріг» призупинив виробництво сталі для зменшення споживання води через підрив Каховської ГЕС

1 хв читання

Через підрив Каховської ГЕС «АрселорМіттал Кривий Ріг» обмежив споживання води та вже призупинив низку процесів металургійного виробництва, йдеться у повідомленні підприємства.

Ключові факти

  • «Робота фактично усього обладнання, яке охолоджується водою, тимчасово призупинена. Так підприємство збереже виробничі агрегати та знизить обсяги споживання води до нормалізації ситуації», – сказано у повідомленні.
  • Зокрема, «АрселорМіттал Кривий Ріг» призупинить виплавку сталі, а також виробництво прокату. 
  • В роботі залишаться доменне та коксохімічне виробництва, а також ГЗК.
  • «Як швидко підприємство зможе повернутися до нормального режиму роботи, буде зрозуміло впродовж найближчих 3–4 днів після аналізу глибини падіння рівня води у Каховському водосховищі та інших наслідків теракту, який здійснив ворог», – зазначили в «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Контекст

Російські війська підірвали Каховську ГЕС, почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. Через надзвичайну ситуацію президент Володимир Зеленський провів екстрене засідання РНБО. Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано, повідомила пресслужба «Укргідроенерго».

Російська влада відкидає звинувачення в підриві ГЕС. Кремль вважає руйнування Каховської ГЕС «навмисною диверсією Києва». Вона повʼязана з відсутністю успіхів у ході контрнаступу, який «захлинається», вважає речник російського диктатора Путіна Дмитро Пєсков.

Україна скликатиме термінове засідання Ради Безпеки ООН та виноситиме питання російського теракту на засідання Ради керуючих МАГАТЕ, а також задіє Механізм цивільного захисту Європейського Союзу, йдеться в заяві МЗС за підсумками засідання РНБО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні