Категорія
Новини
Дата

«АрселорМіттал Кривий Ріг» призупинив виробництво сталі для зменшення споживання води через підрив Каховської ГЕС

Через підрив Каховської ГЕС «АрселорМіттал Кривий Ріг» обмежив споживання води та вже призупинив низку процесів металургійного виробництва, йдеться у повідомленні підприємства.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Робота фактично усього обладнання, яке охолоджується водою, тимчасово призупинена. Так підприємство збереже виробничі агрегати та знизить обсяги споживання води до нормалізації ситуації», – сказано у повідомленні.
  • Зокрема, «АрселорМіттал Кривий Ріг» призупинить виплавку сталі, а також виробництво прокату. 
  • В роботі залишаться доменне та коксохімічне виробництва, а також ГЗК.
  • «Як швидко підприємство зможе повернутися до нормального режиму роботи, буде зрозуміло впродовж найближчих 3–4 днів після аналізу глибини падіння рівня води у Каховському водосховищі та інших наслідків теракту, який здійснив ворог», – зазначили в «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Контекст

Російські війська підірвали Каховську ГЕС, почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. Через надзвичайну ситуацію президент Володимир Зеленський провів екстрене засідання РНБО. Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано, повідомила пресслужба «Укргідроенерго».

Російська влада відкидає звинувачення в підриві ГЕС. Кремль вважає руйнування Каховської ГЕС «навмисною диверсією Києва». Вона повʼязана з відсутністю успіхів у ході контрнаступу, який «захлинається», вважає речник російського диктатора Путіна Дмитро Пєсков.

Україна скликатиме термінове засідання Ради Безпеки ООН та виноситиме питання російського теракту на засідання Ради керуючих МАГАТЕ, а також задіє Механізм цивільного захисту Європейського Союзу, йдеться в заяві МЗС за підсумками засідання РНБО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні