Категорія
Новини
Дата

«АрселорМіттал Кривий Ріг» закупить у «Нафтогазу» 200 млн кубів газу. Меткомбінат готується наростити виробництво

Компанія «АрселорМіттал Кривий Ріг» закупить у ГК «Нафтогаз Трейдинг» 200 млн куб. м природного газу. Угода, яку компанії підписали 28 квітня, покриває орієнтовно більш ніж половину річної потреби підприємства, йдеться у повідомленні пресслужби ГК «Нафтогаз».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Голова правління «Нафтогазу» Олексій Чернишов назвав угоду «дуже важливим кроком» для групи «Нафтогаз». Зокрема, це можливість збільшити присутність «Нафтогазу», зазначив він.
  • За словами Мауро Лонгобардо, гендиректора АМКР, надійне постачання дасть можливість меткомбінату збільшити рівень виробництва, що скоротилося через війну.
  • «АрселорМіттал Кривий Ріг» використовує природний газ практично в усіх своїх виробничих процесах. Наявність стабільного запасу посилює наші шанси цього року поступово наростити виробництво та ввести в роботу промислові агрегати після вимушеної паузи з початку повномасштабної війни», – сказав Лонгобардо.

Контекст

Через війну, зменшення експортних можливостей та обмежень в енергопостачанні виробничі потужності «АрселорМіттал Кривий Ріг» упродовж минулого року були завантажені не більше ніж на 20–25%. Обсяги виробництва впали у пʼять разів. 

Виробництво чавуну в 2022 році склало 1,6 млн т, що становить 29% від бізнес-плану, сталі – 1,2 млн т (23,1%), прокату – 1,1 млн т (22,8%), коксу – 1 млн т (37,3%), концентрату – 4,5 млн (42,8%), видобутку руди – 11,6 млн т (44% від плану). 

На АМКР сильно вплинули проблеми з логістикою. За словами Лонгобардо, меткомбінат виробляв 6 млн т сталі і 80% з них ішли на експорт через порти в Одесі і Миколаєві.

У жовтні у АМКР виникла проблема з постачанням електроенергії. Компанія зазвичай споживає 400 МВт за годину, зараз – 120 МВт за годину, але навіть вони нечасто доступні. «Зараз ми вирішили цю проблему, але при розширенні обсягів виробництва питання енергопостачання стане основною проблемою», – зазначав СЕО меткомбінату.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні