Категорія
Новини
Дата

«Астарта» залучає у ПриватБанку $10 млн на розширення виробництва

1 хв читання

Агропромисловий холдинг «Астарта» уклав з державним ПриватБанком пятирічну кредитну угоду на $10 млн, кошти спрямують на розширення сільськогосподарського та цукрового виробництв, а також збільшення експортного потенціалу. Про це йдеться у пресрелізі банку.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Ця угода є першою між «Астартою» та ПриватБанком, вона розпочинає довгострокове партнерство між банком та компанією. 
  • Кредитні кошти «Астарта» планує використати на рефінансування інвестицій у модернізацію цукрового виробництва, розвиток тваринництва та рослинництва, зокрема і придбання обладнання, сільгосптехніки та автотранспорту.
  • За словами члена правління ПриватБанку з питань корпоративного бізнесу та МСБ Євгена Заіграєва, фінансування агровиробництва для банку є першочерговим пріоритетом і ПриватБанк є одним з лідерів за обсягами кредитування аграріїв.

Контекст

«Астарта» – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг. До його складу входять шість цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком 220 000 га і молочні ферми з 22 000 голів ВРХ, олійноекстракційний завод у Глобиному (Полтавська область), сім елеваторів і біогазовий комплекс.

Наприкінці минулого року компанія домовилась з державним Ощадбанком про семирічну кредитну угоду на $60 млн для проєкту з будівництва заводу з глибокої переробки сої та виробництва соєвого протеїнового концентрату.

Торік «Астарта» отримала рекордний дохід – €619 млн, який на 21% перевищив показник 2022-го. Експортна виручка компанії склала 53% та перевищила довоєнний показник 2021 року, який був на рівні 44%.

Виторг агрохолдингу в січні-березні 2024 року склав €165,8 млн, що на 1% вище відповідного показника минулого року. Прибуток «Астарти» знизився на 10% до €53 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд