Лабораторія AstraZeneca /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

AstraZeneca купує американського виробника радіофармацевтичних препаратів за $2,4 млрд

Лабораторія AstraZeneca Фото Getty Images

Британсько-шведський виробник ліків AstraZeneca домовилася про придбання американського виробника радіофармацевтичних препаратів Fusion Pharmaceuticals, йдеться у пресрелізі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Fusion Pharmaceuticals розробляє радіокон’югати нового покоління. Угода означає значний крок вперед у досягненні AstraZeneca своїх амбіцій щодо трансформації лікування раку та заміни традиційних схем, таких як хіміотерапія та променева терапія, більш цілеспрямованим лікуванням, повідомила компанія.
  • AstraZeneca заплатить $21 грошима за акцію Fusion. Передбачаються також додаткові виплати до $3 за акцію при досягненні певних показників. Загальна сума угоди оцінюється у $2,4 млрд, її закриття очікується до кінця другого кварталу цього року.

Контекст

AstraZeneca – міжнародна біофармацевтична компанія зі штаб-квартирою у Кембриджі (Велика Британія). Компанія займається розробкою та комерціалізацією ліків переважно в таких галузях як онкологія, кардіологія, нефрологія та метаболізм, респіраторні та аутоімунні, а також рідкісні захворювання. Компанія працює більш ніж у 100 країнах світу.

Минулого тижня AstraZeneca оголосила, що придбає компанію Amolyt Pharma, що спеціалізується на ендокринних захворюваннях, за понад $1,05 млрд, аби збільшити свій портфель ліків від рідкісних захворювань. Угоду, яка включає авансовий платіж у розмірі $800 млн та додатковий платіж у розмірі $250 млн буде закрита до третього кварталу 2024 року після отримання дозволів регуляторів. 

Гендиректор Паскаль Соріо у лютому заявив, що для AstraZeneca настав «вдалий час» для укладання угод після низки придбань, включаючи ліцензійну угоду наприкінці минулого року, яка дозволила компанії вийти на швидко зростаючий ринок ліків проти ожиріння.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні