Категорія
Новини
Дата

Австралія впроваджує додаткові мита у 35% на імпорт із РФ та Білорусі

Уряд Австралії планує запровадити додаткові мита у розмірі 35% на всі групи товарів, що імпортуються з Росії та Білорусі, у відповідь на повномасштабне вторгнення в Україну. Про це повідомляє ABC News.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Уряд Австралії впроваджує додаткові мита у 35% на весь імпорт з Росії та Білорусі для збільшення економічних витрат агресора після вторгнення в Україну, заявив глава австралійського уряду Скотт Моррісон.
  • Офіційне повідомлення про застосування додаткових мит буде опубліковано 1 квітня, рішення набуде чинності 25 квітня.
  • Раніше уряд країни запровадив широкомасштабні санкції щодо більш ніж 500 російських компаній та фізичних осіб, а також заборонив імпорт російської нафти.

Контекст

Раніше Австралія оголосила санкції проти російських олігархів Віктора Вексельберга та Олега Дерипаски та 11 російських банків. Країна також заборонила постачання глинозему та алюмінієвої руди до Росії. 

Австралійські санкції торкнулися 20% частки компанії з виробництва алюмінію «РУСАЛ», якою володіє Олег Дерипаска. Це один із найбільших в світі виробників первинного алюмінію і глинозему. Сумарна потужність всіх заводів компанії з виплавлення алюмінію – 4,3 млн тонн.

29 березня Австралія також запровадила санкції проти 39 громадян Росії, пов’язаних зі смертю російського адвоката Сергія Магнітського у 2009 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні