Категорія
Новини
Дата

Путін, олігархи, банки. Австралія, Нова Зеландія та Японія запровадили нові санкції проти Росії

Австралія оголосила санкції проти російських олігархів Віктора Вексельберга та Олега Дерипаски та 11 російських банків, повідомляє CNN. Японія запровадила санкції проти 15 російських топчиновників та дев'яти організацій, які постачають обладнання і техніку для війни, повідомляє «Інтерфакс». Нова Зеландія прийняла свій перший пакет санкцій, у списку – Путін, Мішустін та Лавров, повідомляє Newsroom.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Австралійські санкції торкнулися 20% частки компанії з виробництва алюмінію «РУСАЛ», якою володіє Олег Дерипаска. Це один із найбільших в світі виробників первинного алюмінію і глинозему. Сумарна потужність всіх заводів компанії з виплавлення алюмінію – 4,3 млн тонн.
  • Санкційний список Австралії включає 11 російських банків і держструктур, зокрема Мінфін Росії та Фонд національного добробуту.
  • Уряд Японії заморозив активи речника міністра закордонних справ Росії Марії Захарової, восьми заступників міністра оборони РФ, начальника ГРУ, генерального директора «Рособоронекспорту». Японія також наклала санкції проти компаній «Рособоронекспорт», «Вертольоти Росії», Обʼєднана авіабудівна корпорація.
  • Санкції нової Зеландії також націлені на російський державний Промсвязьбанк та виробника напівпровідників АТ «Інтеграл». Будь-який корабель чи літак, який належить підсанкційним компаніям і особам, не можуть перетинати територію Нової Зеландії.
  • У список Нової Зеландії увійшли президент країни-агресора Путін, премʼєр Мішустін, міністр закордонних справ Лавров, колишній президент РФ Мєдвєдєв та міністр оборони Шойгу. Також обмеження торкнулися всіх членів російської Держдуми, хто проголосував за визнання «ЛДНР».
  • Нова Зеландія не включила до списку санкцій російського бізнесмена Олександра Абрамова, попри заклики Greenpeace. Абрамов – мажоритарний власник та засновник Evraz Group, російського виробника сталі. Згідно з даними Forbes, у Австралії він володіє будинком на $50 млн та задіяний у проєктах з будівництва житла Kiwibuild

Контекст

Раніше Японія запровадила санкції та заморозила активи 17 росіян. Усього з початку війни Японія наклала санкції на 61 росіянина, у тому числі 11 депутатів російської Думи, пʼятьох членів сімʼї банкіра Юрія Ковальчука, а також мільярдера Віктора Вексельберга.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні