Категорія
Новини
Дата

АЗС Shell у Росії працюватимуть під фінським брендом. «Лукойл» приступив до ребрендингу

Російська компанія «Лукойл», яка в травні купила в Shell мережу з понад 400 АЗС, розвиватиме її під брендом Teboil, йдеться в пресрелізі. «Лукойл» володіє фінським брендом із 2005 року і вже приступила до ребрендингу АЗС.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Після ребрендингу на АЗС зʼявляться розроблені Teboil «нові види інноваційного пального», заявляють у «Лукойл». 
  • Завод мастильних матеріалів випускатиме продукцію під брендом Teboil.
  • Teboil у Росії очолить колишній керівник мережі російських АЗС Shell Віталій Маслов.

Контекст

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Shell оголосила про вихід із російського ринку. У березні компанія відмовилася від закупівель російської нафти на спотовому ринку та від продовження термінових контрактів. Shell оцінила втрати від виходу зі спільних із РФ проєктів у майже $5 млрд.

12 травня «Лукойл» домовилася з британською Shell про купівлю компанії «Шелл нафта», яка володіє АЗС та заводом мастильних матеріалів у РФ. Йдеться про 411 АЗС Shell, розташованих, в основному, в Центральному та Північно-Західному федеральних округах, та завод у Тверській області.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні