Категорія
Новини
Дата

Shell продає бізнес у Росії «Лукойлу». Це 411 АЗС і завод із виробництва мастильних матеріалів

Одна з найбільших нафтогазових компаній світу Shell продає мережу автозаправних станцій у Росії «Лукойлу», другій найбільшій у Росії нафтовій компанії. Про це повідомляється на сайті Shell.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вартість угоди не розголошується. До неї увійдуть 411 АЗС і завод із виробництва мастильних матеріалів у Тверській області.
  • Понад 350 працівників «Шелл Нєфть» збережуть трудові відносини з новим власником, ідеться в пресрелізі.
  • Угоду планують завершити після того, як її погодять регуляторні органи.
  • «Угода з «Лукойлом» відбулася після оголошення Shell на початку березня про намір поетапно вилучати всі російські вуглеводні та здійснюватиметься відповідно до чинного законодавства і нормативних актів», – ідеться в пресрелізі.

Контекст

Shell була одним з найбільших інвесторів у російську економіку. Про плани виходу з мережі АЗС і виробництв авіапального та мастильних матеріалів у РФ Shell повідомила 8 березня. Тоді йшлося про закриття цих бізнесів, а не про продаж. 

На початку квітня Shell заявила, що зупиняє купівлю нафти з Росії на спотовому ринку, а також працює над тим, аби повністю виключити російську нафту з поставок. Також компанія пообіцяла поетапно вилучати нафтопродукти, трубопровідний газ та СПГ з російського ринку. Тобто фактично згорнути мережу АЗС у країні.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні