Байден пообіцяв Зеленському невелику кількість далекобійних ракет ATACMS – NBC News /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Байден пообіцяв Зеленському невелику кількість далекобійних ракет ATACMS – NBC News

Getty Images

Президент США Джо Байден сказав своєму українському колезі Володимиру Зеленському, що Сполучені Штати нададуть Україні невелику кількість далекобійних ракет ATACMS для допомоги у війні з Росією. Про це 22 вересня повідомило NBC News із посиланням на трьох офіційних осіб США та представника Конгресу.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Офіційні особи, які не уповноважені говорити публічно, не сказали, коли ракети буде доправлено в Україну або коли буде зроблено публічне оголошення.
  • Видання нагадало, що Україна вже давно просить США поставити ракетну систему ATACMS, яка дасть Києву можливість діставати цілі на відстані приблизно 300 км, вражати ворожі лінії постачання, залізниці, пункти командування та управління за лінією фронту.
  • Раніше сьогодні The Washington Post із посиланням на джерела повідомила, що адміністрація Байдена близька до того, щоб передати Києву варіант ATACMS із касетною боєголовкою, а не звичайною.

Контекст

Ракетний комплекс ATACMS призначений для ураження точкових наземних цілей – командних пунктів, пускових установок ракет, об’єктів ППО, вузлів зв’язку та складів, розташованих у глибині оборони противника. Комплекс складається з оперативно-тактичної балістичної ракети MGM-140B з максимальною дальністю пуску близько 300 км.

Цього тижня видання Foreign Policy повідомило, що всі американські відомства, які беруть участь в узгодженні поставок, схвалили передачу Україні ракет ATACMS. За словами співрозмовника видання в Конгресі США, остаточне рішення ухвалюватиме президент США Джо Байден.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні