Категорія
Новини
Дата

Без додатку. Google додасть сповіщеня про повітряну тривогу в Android

Google у співпраці з українським урядом впроваджує систему сповіщення про повітряну тривогу для всіх телефонів на ОС Android в Україні, повідомив віцепрезидент з інженерії Android Дейв Бьорк.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Розгортати оновлення почали 11 березня. Усі українські Android-смартфони отримають його в наступні декілька днів.
  • Система базується на механізмі попередження про землетруси. Дані про повітряну тривогу Google братиме з української державної системи попередження.
  • Сповіщення матиме приблизно такий вигляд: «Уряд України подомляє про тривогу у [місце] в [час]. Негайно прямуйте до укриття».
  • До ініціативи Google українці мали встановлювати додатки на зразок «Повітряної тривоги» від Ajax Systems.
  • Частка Android серед смартфонів українців складає понад 80%.

Контекст

З початком російського нападу, українські міста зазнають авіа- та ракетних ударів. Окрім сирен повітряної тривоги, каналами повіщення стали канали у Telegram держорганів, та мобільні додатки на кшталт «ЄТривога» від ігрової студії Wild Pluto чи «Повітряної тривоги» від Ajax Systems.

Google не вперше додає функції до своїх сервісів, щоб допомогти українцям. Так, компанія дозволила бізнесам із сусідніх країн позначати, що вони надають безкоштовну допомогу українцям. Польський офіс Google пожертвував $10 млн місцевим організаціям, які опікуються переселенцями з України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні