Категорія
Новини
Дата

Google допомагає Україні боротися з DDoS-атаками на урядові сайти та виділила додатково $10 млн грн на гуманітарні потреби

Компанія Google, що належить Alphabet Inc, спостерігає спроби DDoS-атак проти численних українських сайтів, у тому числі МЗС, МВС, а також таких сервісів, як Liveuamap, які допомагають людям знаходити інформацію. Компанія виділила додаткові $10 млн на гуманітарну допомогу українцям в Польщі, сказано у повідомленні Google.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Google розширила доступ до Project Shield, безкоштовного захисту від DDoS-атак, щоб українські урядові веб-сайти, посольства в усьому світі та інші уряди в безпосередній близькості від конфлікту могли залишатися онлайн. Project Shield дозволяє Google поглинати поганий трафік під час DDos-атак і діяти як «щит» для невеликих веб-сайтів.
  • Компанія збільшує підтримку до $25 млн, виділяючи додаткові $10 млн на допомогу організаціям, які надають як негайну гуманітарну допомогу, так і довгострокову допомогу для біженців у Польщі.
  • В Google додали програму «Повітряна тривога» в Google Play в Україні. Вона була створена українськими розробниками у співпраці з урядом, щоб краще попереджати людей про повітряні нальоти.
  • Для допомоги важливим організаціям, які беруть участь у наданні гуманітарної допомоги, як-от медичне забезпечення, продовольча допомога, а також підтримка та допомога біженцям, компанія надає безкоштовні послуги через кредити Google Cloud для відповідних організацій.

Контекст 

4 березня через вторгнення РФ в Україну Google припинила продаж онлайн-реклами в Росії. Придбати рекламу росіянам не вдасться ні в пошуковій системі, ні в YouTube, ні у партнерів.

Через війну Росії проти України міжнародні компанії розривають співпрацю з російським бізнесом. Nike, Apple, Boeing – хто ще припинив бізнес із РФ читайте в нашому тексті «Які світові компанії більше не ведуть бізнес із Росією».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні