Категорія
Новини
Дата

Без постачальників газу з 1 червня залишились 8,8 млн домогосподарств. Їх переведуть на контракти з ГК «Нафтогаз»

З 1 червня 2022 року 8,8 млн українських домогосподарств опинились в ситуації, коли їхні постачальники не можуть виконувати свою функцію. Тепер вони будуть отримувати газ від постачальника «останньої надії» – ГК «Нафтогаз України», йдеться у повідомленні компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Клієнти, які донедавна отримували газ від місцевих газопостачальних компаній у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій та Чернігівській областях наразі не мають такої можливості.
  • Найближчим часом ці клієнти будуть переведені на стандартні контракти з ГК «Нафтогаз України», аби ціна для споживачів «останньої надії» стала 7,96 грн за куб. м.

Контекст

Якщо постачальник газу побутовим споживачам (домогосподарствам) більше не може виконувати свою функцію, то такі клієнти не залишаються без газу. «Нафтогаз», як визначений державою «постачальник останньої надії», в таких ситуаціях стає постачальником і забезпечує потреби українських домогосподарств.

На період війни мають бути збережені ціни на газ та тепло для населення на рівні 7420 грн за тисячу кубів, заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко. «На сьогодні завдання номер один – це збереження чинних тарифів на газ та тепло для населення, тобто 7 420 грн (з ПДВ) за 1 000 куб. метрів», – сказав він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні