Категорія
Новини
Дата

Безпекові угоди з партнерами вже принесли Україні $38 млрд – Зеленський

1 хв читання

Укладені з партнерами угоди про співпрацю у сфері безпеки вже принесли Україні близько $38 млрд. Про це сказав президент Володимир Зеленський на пресконференції в Києві 15 липня.

Як «Повернись живим» управляє репутацією та будує стосунки із державою і бізнесом? Як побудовано процеси всередині фонду, які стимули та мотивація живлять команду? Як досягається абсолютна прозорість? Дізнайтеся від директора БФ Тараса Чмута вже 23 серпня на форумі «Майстри добра» у Львові. Долучайтеся!

Деталі

  • Україна уклала безпекові угоди з 23 країнами, зазначив Зеленський. Йдеться як про зброю, так і про гроші, гуманітарну допомогу, кібербезпеку, ППО тощо. 
  • «Приблизна сума цих договорів $38 млрд. Я вважаю, що це сильний результат», – сказав президент.
  • Після саміту НАТО у Вільнюсі минулого року до Декларації G7 про гарантії безпеки для України долучилися 32 країни, нагадав Зеленський.

Контекст

11 липня на завершення 75-го саміту НАТО у Вашингтоні підписали Ukraine Compact – багатосторонній документ, що містить зобов’язання щодо військової підтримки України. Цей документ став доповненням до Спільної декларації G7, погодженої рік тому на попередньому саміті у Вільнюсі.

Країни, що підписали документ зобовʼязалися підтримувати нагальні потреби України у сфері оборони та безпеки, прискорити зусилля з розбудови майбутніх Збройних сил України та у разі майбутнього збройного нападу РФ на Україну після завершення нинішніх бойових дій, зібратися на найвищому рівні і надати швидку і сталу допомогу у сфері безпеки та накладення на Росію економічних та інших санкцій.

На саміті країни-члени блоку анонсували надання Україні €40 млрд протягом 2025 року. За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, ці кошти мають забезпечити фінансування для перемоги України. Генсекретар також додав, що обсяги фінансування можуть переглянути під час наступного саміту Альянсу у 2025 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд