Категорія
Новини
Дата

Білий дім розглядає можливість виділити Україні близько $200 млн із резервів Пентагону – Bloomberg

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість залучити близько $200 млн фінансування армії США для невідкладної допомоги Україні. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Кошти можуть спрямувати на закупівлю критично важливої ​​зброї, боєприпасів та іншого обладнання.
  • Дебати щодо використання невеликої кількості резервів Пентагону підкреслюють шалені зусилля Білого дому знайти будь-яку можливу підтримку для України, зазначило видання. Остаточне рішення ще не прийнято, сказав один із співрозмовників.
  • Ця сума є мізерною в порівнянні з більш ніж $61 млрд допомоги Україні, яку президент Байден запросив у Конгресу, наголошує видання.
  • Білий дім зосереджений на тому, щоб схилити Палату представників США до ухвалення законопроєкту про допомогу Україні. Очікується, що Байден вчергове нагадає про це у четвер увечері під час звіту про стан країни.

Контекст

13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт про виділення $95 млрд допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню без міграційної реформи. Голосування завершило майже тиждень дебатів у Сенаті та чотири місяці суперечок із приводу прохання Байдена про фінансування України.

Документ направили до Палати представників. Обидві палати Конгресу повинні схвалити документ, перш ніж президент Джо Байден зможе його підписати. Проте, спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що наразі не планує ставити документ на голосування, Байден заявив, що це «на руку Путіну».

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що законопроєкт про додаткове фінансування Україні розглянуть після вирішення питання фінансування федерального уряду.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні