Сенат США підтримав законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на $95 млрд /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Сенат США підтримав законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на $95 млрд

Getty Images

Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт про виділення $95 млрд допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню без міграційної реформи. Про це стало відомо із трансляції засідання. Протягом кількох місяців республіканці вимагали, щоб будь-який пакет, що включає міжнародну допомогу, також враховував проблему мігрантів, які прибувають до США.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Документ отримав 70 голосів «за», «проти» проголосували 29 сенаторів. Таким чином законодавці досягли необхідного порогу у понад 60 голосів, щоб відправити закон до Палати представників.
Сенат США підтримав законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на $95 млрд /Фото 1
  • Спікер Палати представників США, республіканець Майк Джонсон вже розкритикував проголосований Сенатом законопроєкт. За його словами, законодавці «не змогли вкластися в цей момент» і не включили до документа питання безпеки кордону з Мексикою.
  • «Не отримавши жодних змін у прикордонній політиці від Сенату, Палаті представників доведеться продовжувати працювати над цими важливими питаннями на власний розсуд. Америка заслуговує кращого, ніж статус-кво Сенату», – йдеться у повідоленні Джонсона в соцмережі X 13 лютого.
  • Обидві палати Конгресу повинні схвалити документ, перш ніж президент Джо Байдену зможе його підписати.
  • Законопроєкт включає $61 млрд для України, $14 млрд для Ізраїлю та $4,83 млрд на підтримку партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи Тайвань.
  • Документ також передбачає гуманітарну допомогу на суму $9,15 млрд цивільному населенню.
  • Голосування завершило майже тиждень дебатів та чотири місяці суперечок з приводу прохання Байдена про фінансування України.

Контекс

Вже протягом кількох місяців республіканці та демократи в Конгресі обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню. Республіканці наполягають на нових політичних рішеннях для мексиканського кордону, ставлячи під сумнів подальшу підтримку України.

6 грудня 2023 року у Сенаті США був заблокований законопроєкт про фінансування на $110,5 млрд. Він не отримав 60 голосів, необхідних для початку дебатів у Сенаті. Республіканці наполягали на своїх вимогах: вжити жорсткіших заходів щодо контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

4 лютого 2024 року сенатори США оприлюднили двопартійний законопроєкт на $118 млрд, який передбачає фінансування охорони кордонів США, військову допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. Однак 7 лютого Сенат не підтримав двопартійну угоду.

8 лютого Сенат ухвалив рішення, необхідне для подальшого розгляду законопроєкту про виділення $95 млрд допомоги, але без міграційної реформи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні