Категорія
Новини
Дата

Binance назвала позов CFTC «несподіваним та невтішним». Біржа готова співпрацювати з регуляторами

Найбільша криптобіржа у світі Binance продовжуватиме співпрацю з регуляторами в США та в усьому світі щодо розробки «чіткого та продуманого регуляторного поля». Про це йдеться у заяві біржі у відповідь на позов від Комісії з торгівлі товарними фʼючерсами США (CFTC) про порушення законодавства.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Скарга, подана CFTC, є несподіваною та невтішною, оскільки ми співпрацюємо з CFTC понад два роки», – наголошується в заяві.
  • У Binance наголосили, що протягом останніх двох років біржа збільшила інвестиції, щоб переконатися, що на платформі немає активних користувачів із США. 
  • За цей період наша команда з комплаєнсу зросла зі 100 до близько 750 спеціалістів, у тому числі майже 80 співробітників мають попередній досвід роботи в правоохоронних або регуляторних органах і приблизно 260 співробітників – професійні сертифікати з комплаєнсу, йдеться у заяві.
  • «Ми інвестували додатково $80 млн в KYC вендорів, моніторинг транзакцій, ринкову аналітику та інструменти для розслідування, які підтримують наші програми комплаєнсу», – наголошується в заяві.
  • Біржа заявляє, що на платформі запроваджено надійний підхід «трьох ліній захисту» до ризиків і комплаєнсу.

Контекст

Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами США (CFTC) 27 березня подала позов проти найбільшої у світі криптобіржі Binance Holdings Ltd. та її гендиректора Чанпена Чжао. У позові йдеться про порушення біржею правил торгівлі деривативами. 

CFTC – один із кількох американських органів, які розслідують діяльність Binance. Служба внутрішніх доходів та федеральні прокурори перевіряють дотримання компанією правил боротьби з відмиванням грошей, а Комісія з цінних паперів та бірж перевіряє, чи Binance пропонувала користувачам торгівлю незареєстрованими цінними паперами.

Binance, яка почала стрімко зростати з 2017 року та майже одразу залишила позаду конкурентів, відчула стрімке збільшення своєї частки ринку після краху FTX у листопаді минулого року. Щодо розслідувань у США компанія стверджувала, що глобальна біржа не підпадає під американську юрисдикцію, оскільки не має штаб-квартири у США.

Binance також сигналізувала, що розраховує домовитися з владою США і що вона усунула прогалини у роботі, які існували в перші роки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні