Чанпен Чжао /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Binance і гендиректор біржі Чанпен Чжао отримали позови від Комісії з торгівлі товарними фʼючерсами США

Чанпен Чжао Фото Getty Images

Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами США (CFTC) 27 березня подала позов проти найбільшої у світі криптобіржі Binance Holdings Ltd. та її гендиректора Чанпена Чжао, пише Bloomberg. У позові йдеться про порушення біржею правил торгівлі деривативами. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • CFTC подала позов до федерального суду в Чикаго. Регулятор деривативів заявив, що Binance ухилилася від своїх зобов’язань, не зареєструвавшись у ньому належним чином. 
  • «Відповідачі нехтували чинними федеральними законами, сприяючи розширенню клієнтської бази Binance у США, тому що це було для них вигідно», – йдеться у позові CFTC. 

Контекст

Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами США – один із кількох американських органів, які розслідують діяльність Binance. Служба внутрішніх доходів та федеральні прокурори перевіряють дотримання компанією правил боротьби з відмиванням грошей, а Комісія з цінних паперів та бірж перевіряє, чи Binance пропонувала користувачам торгівлю незареєстрованими цінними паперами.

Binance, яка почала стрімко зростати з 2017 року та майже одразу залишила позаду конкурентів, відчула стрімке збільшення своєї частки ринку після краху FTX у листопаді минулого року. Щодо розслідувань у США, компанія стверджувала, що глобальна біржа не підпадає під американську юрисдикцію, оскільки не має штаб-квартири у США.

Binance також сигналізувала, що розраховує домовитися з владою США і що вона усунула прогалини у роботі, які існували в перші роки. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні