Категорія
Новини
Дата

Binance створила фонд на $500 млн для інвестицій у Web3

Найбільша у світі криптобіржа Binance запускає венчурний фонд – Binance Labs, повідомляє CNBC. Фонд зібрав $500 млн від DST Global Юрія Мільнера, Breyer Capital та інших інвесторів.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Binance Labs планує інвестувати у компанії, що використовують технологію Web3.
  • Запуск Binance Labs відбувається на тлі падіння курсів криптовалют, зокрема, біткоїну більш ніж на 50%. Binance Labs розраховує отримати з цього зиск. 
  • Виконавчий директор Binance Labs з інвестицій, злиття та поглинання Кен Лі заявив, що фонд інвестуватиме не тільки в токени, але і в акції.
  • Binance Labs шукає проекти, які здатні стимулювати зростання екосистеми Web3, зазначив Кен Лі. За оцінками Binance, від 300 000 до 500 000 розробників займаються створенням Web3.

Контекст

Термін «Web3» був запропонований в 2014 році співзасновником Ethereum Гевіном Вудом. Це наступне покоління веб-технологій. Експерти заявляють, що Web3 дозволяє користувачам мати повний контроль над даними та контентом. Тобто вони можуть вибирати, якою інформацією ділитися з іншими, або повністю обмежувати доступ. Вважається, що Web3 відкриває нові можливості для бізнесу, оскільки тепер компанії зможуть збирати та використовувати дані безпечніше та ефективніше способом. 

Увага до ідеї зросла у 2021 році серед криптовалютних ентузіастів, великих технологічних компаній та венчурних фірм.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні