Категорія
Новини
Дата

Binance втратила чверть ринку за останні три місяці через тиск регуляторів США

Криптобіржа Binance втратила чверть частки ринку за останні три місяці, оскільки американський регулятор переслідує її за можливе порушення федеральних законів США, пише Financial Times.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними дослідження CCData, Binance контролювала 57,5% середньомісячного обсягу світових криптовалютних бірж на піку свого розвитку в лютому. Але зараз цей показник впав до 43%. 
  • У лютому нью-йоркські регулятори закрили емісію стейблкоїну під брендом Binance. Через кілька тижнів Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами (CFTC) подала позов проти біржі, стверджуючи, що більша частина заявленого обсягу торгів і прибутковості Binance була отримана завдяки «широкому залученню американських клієнтів і доступу до стейблкоїнів». Binance заявила, що не згодна зі звинуваченнями CFTC.
  • Лінійний графік частки Binance на спотовому ринку криптовалют за загальним місячним обсягом показує, що частка компанії на ринку криптовалют неухильно падає протягом кількох місяців. На це також вплинуло завершення спеціальної акції у березні, яка пропонувала клієнтам безоплатну торгівлю біткоїном без комісії, яка сприяла зростанню наприкінці минулого року.
Binance втратила чверть ринку за останні три місяці через тиск регуляторів США /Фото 1
  • У той час, як хватка Binance на ринку ослабла, інші біржі, включаючи OKX, BitMex, Bybit і Bullish, зміцнили свої частки ринку з березня. Падіння частки Binance відбувається на тлі планів зі скорочення робочих місць, які, як заявила компанія, «не є нагодою правильного підбору персоналу», а є переоцінкою того, «чи володіє необхідними талантами і досвідом на найважливіших посадах».

Контекст

Binance, яка почала стрімко зростати з 2017 року та майже одразу залишила позаду конкурентів, відчула стрімке збільшення своєї частки ринку після краху FTX у листопаді минулого року. 

Щодо розслідувань у США компанія стверджувала, що глобальна біржа не підпадає під американську юрисдикцію, оскільки не має штаб-квартири у США.

Binance також сигналізувала, що розраховує домовитися з владою США і що вона усунула прогалини у роботі, які існували в перші роки.

У червні має Binance намір скоротити пʼяту частину штатних співробітників. За даними Wu Blockchain, факт скорочення персоналу підтвердили люди, яким надійшло відповідне повідомлення про звільнення.

Загалом криптобіржа планує скоротити близько 20% з 8000 співробітників по всьому світу. Звільнення у криптовалютному бізнесі можуть мати серйозні наслідки.

Зокрема, це може вплинути на моральний дух решти персоналу, знизивши продуктивність. А також знизити довіру ринку, тим самим вплинувши на ціну криптоактивів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні