Категорія
Новини
Дата

Binance закрила для росіян купівлю та продаж доларів і євро через p2p-сервіс. Його використовували для виведення грошей за кордон

Криптобіржа Binance заборонила продавати та купувати долари й євро через свій p2p-сервіс росіянам і всім, хто перебуває в Росії, пише російський Forbes. Водночас громадянам ЄС заборонили купувати та продавати рублі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Рішення ухвалили відповідно до десятого пакету санкцій ЄС проти Росії, уточнив неназваний представник криптобіржі.
  • Крім того, Binance заборонила продавати та купувати рублі через p2p громадянам ЄС. Використовувати сервіс все ще можна, але з іншими валютами.
  • Як зазначає видання Forklog, при спробі провести операцію криптобіржа пропонує використовувати валюту тієї країни, яку користувач вказав під час верифікації.

Контекст

У квітні 2022 року Binance обмежила доступ до своїх сервісів росіянам, які мають активи загальною вартістю понад €10 000. Для користувачів, які відповідають цим критеріям, буде доступною лише функція виведення коштів. 

Росіяни використовують p2p-сервіси як альтернативу SWIFT для виведення грошей за кордон. За допомогою сервісу можна переказувати кошти з одного криптогаманця на інший або купити криптовалюту, наприклад, стейблкоїн USDT.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні