Категорія
Новини
Дата

Біткоїн демонструє максимальне падіння більш ніж за два місяці

Курс найпопулярнішої криптовалюти світу – біткоїна – показав максимальний обвал більш ніж за два місяці. Одна з причин – побоювання інвесторів через можливе підвищення ставок центробанками світу. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними CoinDesk, ціна Bitcoin на 16:00 за Києвом становила $21,508, знизившись проти рівня закриття торгів у четвер приблизно на 8,6%. 
  • Ethereum, друга за популярністю криптовалюта, втрачає 9,4% і торгується на рівні $1700.
  • На ринок криптовалют тисне можливе подальше підвищення відсоткових ставок центробанками світу, зокрема ФРС США, що матиме безпосередній вплив на глобальну економіку.
  • «Зростання, яке повернуло біткоїн до $25 000, втратило імпульс, і це почне сильніше тиснути на курс», – сказав Крейг Ерлам, старший ринковий аналітик Oanda, у своїй записці в четвер. «Падіння нижче $22 500 може свідчити про те, що ралі наразі закінчилося», – цитує Ерлама Bloomberg.

Контекст

Вартість біткоїна в листопаді 2021 року досягла максимуму – близько $69 000. Від початку року він знизився приблизно на 60%, оскільки Федеральна резервна система США підвищує процентні ставки для боротьби з інфляцією. А проте ринок криптовалют досяг найгіршого рівня в середині червня, після чого почав відновлюватись.

Більшість керівників ФРС очікують продовження курсу на підвищення ключової процентної ставки, свідчить протокол засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC), що відбулося 26–27 липня. Водночас члени FOMC зазначають, що ставку доведеться збільшити до «обмежувального» рівня та утримувати її на ньому протягом деякого часу для зниження інфляції до цільових 2%. Інфляція у США в річному вираженні сповільнилася до 8,5% у липні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні