Категорія
Новини
Дата

«Блокада портів». Мініфраструктури досліджує новий коридор для суден у Чорному морі

Спеціальні судна проводять позапланові проміри глибин в північно-західній частині Чорного моря. Мінінфраструктури визначає новий коридор для суден через російську «блокаду портів».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Спеціальні судна ДУ «Держгідрографія» обстежили понад 50% морського коридору між західною межею району незаконних морських навчань РФ та південно-східним краєм Дністровської банки. Глибини підтверджено в межах 15–22 м. Рекомендації суднам щодо безпечного заходу до портів Одеської затоки залишаються чинними.
  • Переважна більшість суден використовують коридор та дотримуються рекомендованої ізобати глибин 20 м для сполучення з українськими портами. Порти працюють в штатному режимі, сказано в повідомлені Мінінфраструктури.
  • До кінця дня 14 лютого роботи будуть завершені, а вся інформація доведена до суден. Також будуть оновлені навігаційні карти та опубліковані в повідомленнях мореплавцям України.

Контекст

20 січня Міноборони Росії повідомило про початок серії маневрів Військово-Морського флоту за участю понад 140 кораблів та суден, понад 10 000 військових.

10 лютого Росія під приводом навчань перекрила для судноплавства практично весь південь Азовського моря та північно-західну частину Чорного моря. Згодом Управління навігації та океанографії Міноборони РФ повідомило про скасування перекриття району Азовського моря на північ від Керченської протоки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні