Категорія
Новини
Дата

Росія скасувала заплановане перекриття Азовського моря. Стосовно Чорного моря змін немає

Росія скасувала заплановане перекриття Азовського моря для проведення військових навчань, повідомив керівник проекту «Інститут Чорноморських стратегічних досліджень» Андрій Клименко. Стосовно Чорного моря змін щодо «блокади» немає.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 10 лютого о 16:43 Управління навігації та океанографії Міноборони РФ повідомило про скасування перекриття району Азовського моря на північ від Керченської протоки.
  • Стосовно Чорного моря змін щодо «блокади» немає – вочевидь, вона триватиме, припускає Клименко.
  • Україна зусиллями експертів, військових, дипломатів, представників влади та бізнесу змогла створити безпрецедентний тиск через виниклу проблему, вважає експерт.
  • Доповнено. Держприкордонслужба України повідомила, що отримала офіційну інформацію Державної установи «Держгідрографія» про скасування Російською Федерацією прибережного повідомлення про перекриття для судноплавства районів у південній частині Азовського моря на період з 13 до 19 лютого.
Росія скасувала заплановане перекриття Азовського моря. Стосовно Чорного моря змін немає /Фото 1

Контекст

10 лютого Росія під приводом навчань перекрила для судноплавства практично весь південь Азовського моря та північно-західну частину Чорного моря, повідомило командування Військово-Морських сил Збройних Сил України. МЗС України висловило «рішучий протест» через рішення РФ. Йдеться про суттєве і необґрунтоване ускладнення міжнародного судноплавства, передусім торговельного, що може викликати складні економічні та соціальні наслідки, насамперед для портів України, заявили в МЗС.

На тлі побоювань Заходу про можливе вторгнення Росії в Україну з 10 по 20 лютого в Білорусі пройдуть російсько-білоруські навчання «Союзна рішучість-2022». Маневри проводяться «в рамках перевірки сил реагування союзної держави».

20 січня Міноборони Росії повідомило про початок серії маневрів Військово-Морського флоту за участю понад 140 кораблів та суден, понад 10 000 військових.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні