Категорія
Новини
Дата

Борги аптек перед виробниками сягали мільярдів. Наразі ситуація покращується – «Дарниця»

Аптечні продажі у квітні впали на близько 40% рік до року, на початок квітня працювало 80% аптек. Ситуація з боргами, які сягали мільярдів гривень, покращується, сказав в інтервʼю Forbes голова ради директорів компанії «Дарниця» Дмитро Шимків.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У січні ринок аптечних продажів у гривневому вираженні зростав на 31%, у лютому – на 45%, а в березні – спад на 11%. У квітні продажі впали на близько 40% рік до року, повідомив Шимків. 
  • Велика кількість аптек на сході України зруйновані вщент разом із продукцією. Є дистрибʼютори й інші учасники ринку, зокрема «Фармак», у яких згоріли склади на велику суму, а ліки, відповідно, не постачались в аптеки. 
  • Велика дебіторська заборгованість зʼявилася в усіх. Це мільярдні показники, наголосив Шимків. Зараз ситуація покращилась. Є погашення заборгованості і щодо виробників, і щодо аптечних мереж. МОЗ у вирішенні цього питання виконував роль медіатора, не втручаючись у процес, сказав голова ради директорів «Дарниці».

Контекст

У першій фазі війни було відкрито лише 10 000 аптек – 50% від мирного часу, повідомив Шимків. Станом на початок квітня працювало вже 80% – близько 16 200. 

За даними МОЗ, за 77 днів війни снаряди та ракети окупантів поцілили у 600 українських медзакладів. Зокрема, зруйновано 450 аптек, 101 лікарня знищена вщент без можливості відновлення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні